Újabb nemzetközi díjat nyert a magyar természetfotós

A 2017-es év legviccesebb állatfotója után, ezúttal egy csodálatos jégmadaras képpel nyerte el Kércz Tibor a WildlifePhoto.com 2017-re meghirdetett témáinak egyik első díját.

Szerző:
Pálvölgyi Krisztina / TM
Fotó:
wildlifephoto.com
2018. február 14.

A 2017-es év legviccesebb állatfotója után, ezúttal egy csodálatos jégmadaras képpel nyerte el Kércz Tibor a WildlifePhoto.com 2017-re meghirdetett témáinak egyik első díját.

Egyre több színvonalas nemzetközi pályázatot hirdetnek természetfotósoknak, így mi is újabb és újabb fantasztikus képpel ismerkedhetünk meg, amit a vadvilág életéről készítenek. Kércz Tibor ezúttal a Will Burrard-Lucas természetfotós által alapított Wildlife Photo pályázat „Állatok viselkedése” témájára küldte be ezt a gyönyörű jégmadaras képét, és meg is nyerte azt.

 

Kércz Tibor: Varázslatos pillanat - „Állatok viselkedése” nyertes fotó

 

A két éve alapított pályázat célja, hogy minél több természetfotósnak lehetőséget adjon a megmutatkozásra. No és persze az alapító Will, aki maga is rendszeresen fotózza a vadonban élő állatokat, így saját technikai fejlesztéseit, újításait is el tudja juttatni azokhoz a fotósokhoz, akik ennek a nem túl könnyű műfajnak a szerelmesei. A vadfotózásban ma már az egyik kulcseszköz például egy jó kameracsapda, ezeket is folyamatosan teszteli, és új ötleteit élesben ki is próbálja.

 

Nicholas Wei Cheng Tan: The Perfect Circle - „Állatok viselkedése” 


De térjünk vissza Tiborhoz, aki a meghirdetett 2017-es pályázathoz szinte az utolsó pillanatban csatlakozott. A Wildlife Photo egy évben három témában is indít megmérettetést, az első a „Vadon élő állatok portréja”, a második az „Élőhelyek és tájképek”, a harmadik pedig az „Állatok viselkedése”.


Ez utóbbi volt az év utolsó témája, és Tibor erre küldött be egy darab fotót. A pályázatra több ezer kép érkezik be, és a három téma győztesein felül minden évben kiválasztanak egy abszolút győztest, ami 2017-ben ez a Tejutat kémlelő béka lett.

 

Ripan Biswas: Guide to the Galaxy - Az „Élőhelyek és tájképek” téma győztese és 2017 abszolút győztes fotója


Gratulálunk Kércz Tibornak az újabb sikerhez, 2017-es legviccesebb természetfotóját és ennek kapcsán készült interjúnkat pedig ide kattintva olvashatod.

 

Most pedig nézzétek meg kis összeállításunkat, amit a 2017-es Wildlife Photo pályázat képeiből készítettünk:


Arnfinn Johansen: Hunted

 

Nicholas Whimster: Ibex in front of the Mont Blanc Massif

 

Younghun Kan: Yellow Goby and Squid Eggs

 

Anton Sorokin: Tire Swamp and Snake

 

Jasmine Vink: Kobayashi's Horned Frog

 

Sonalini Khetrapal: Floe Traveller


Cristina Abilleira: EnsueĂąo

 

Javier Lobon-Rovira: Baby Cobra Territory

 

Michal Krause: Black-naped Monarch on the Nest

 

Yuri Pritisk: ĐĄoast of Jackals

 

Wolfgang Schmitzberger: Backlit Penguin - „Vadon élő állatok portréja” nyertes fotó

 

 

Kapcsolódó cikkeink:

Menő rajzokon Magyarország gyönyörű tájai

Ezek a 2017-es év kedvenc természetfotói

Festői természet - Káprázatos képek hazai fotósoktól

Cikkajánló