Újdonságok a Téli Mátra túrákon

A megszokott hideg és a hó mellett 2014-ben a túrázókat váró szolgáltatásokban és a sikeres teljesítők díjazásában számíthattok újdonságokra.

Szerző:
Németh Csaba
Fotó:
Fehérdi Tamás
Németh Csaba
Nagy Gábor
2013. december 27.

A megszokott hideg és a hó mellett 2014-ben a túrázókat váró szolgáltatásokban és a sikeres teljesítők díjazásában számíthattok újdonságokra.

 

 

A verseny időpontja:
2014.01.25. szombat

A versenytávokról és más alapvető információkról itt tájékozódhattok !

Online regisztráció:
matraberc.hu
 

A Téli Mátra túrák közel húsz éves múltjára visszatekintve nyugodt szívvel kijelenthetjük, hogy a Tél az eszköztárából itt mindig bőségesen alkalmaz zord és változatos időjárási tényezőket. Volt itt már minden, ami csak egy téli túrától várható. Hó, szél, jég, sár, zúzmara, dér, kristálycukor szerű dara, száraz fagytól kopogós avar, no és szikrázó napsütés. S lám, pont ezek teszik ezt a január végi eseményt a „legek” téli legjévé.

 

 

 

 

Aki tehát a téli túrázásban szeretné kipróbálni és megmérettetni magát, annak itt a helye! Csak egy távot kell bölcsen választania (saját szerény képességei szerint, de vigyázva, hogy a Tél, sokszorozó hatását is figyelembe vegye) és a többit már a természet elvégzi, az arcpír garantált!

 

 

No, de nézzük a részleteket!

Az idei évtől lehetőség nyílik online előnevezésre. Ez egyrészt lerövidíti a túra rajtja előtti „papírmunka” időtartamát, másrészt olcsóbb nevezést eredményez, harmadrészt garantálja a limitált létszámba való bekerülést. Igen, eljutottunk idáig! A Téli Mátra túrákon van egy maximális létszám. Ez hivatott a túrázók biztonságát szolgálni, de a természet, az ember által történő terhelhetőségét is figyelembe veszi. Aki tehát garantáltan indulni szeretne, nevezzen előre, és máris megvan a helye a túráinkon. Az online nevezés elérhető a szokásos oldalon.

 

A keretbe bekerült túrázókat rengeteg plusz szolgáltatással várják a rendezők. Nézzünk ebből egy kis ízelítőt: Lajosházára érve (6.4km) minden távon induló résztvevő egy ízletes almát ropogtathat majd el. A hosszú távosok Mátraszentimrére felérve fedett helyen (a helyi Önkormányzat jóvoltából) kortyinthatnak némi forró teát, hozzá zsíros kenyér falatokkal. Továbbá idén igazi kuriózum lesz a Vörösmarty turistaházban, mind a négy táv teljesítőinek a forró leves. De nem ám csak úgy, hanem kenyércipóban! Természetesen snidling, petrezselyem és reszelt sajt is dukál hozzá, kinek-kinek ízlése szerint.

 A Pisztrángos-tónál, a híres Kékes északi oldal megmászása előtt, ismét zsíros „deszka” gyorsító várható, majd a csúcsra érve a forró teába már nápolyit is mártogathatunk. A célba érve pedig a jól bevált és szinte korlátlan mennyiségben fogyó tea mellé némi sós keksz is morzsolható majd. A gasztronómiai élvezetek után a sikeres teljesítéseket is kellőképpen díjazzuk. Oklevél, kitűző és meglepetés díjak minden távra várhatóak. Sőt a „legek” legje az XL távosok egy egyedi, külön erre az célra készített funkcionális tárggyal is gazdagodhatnak.

 

Na és hogy mi lesz ez? 

Gyertek el és meglátjátok!

 

De a legfontosabb díj mégiscsak az lesz, amit a Téli Mátra élménye ad nektek… 

(A karácsonyi „energiafeltöltések” után praktikus felkészülési tanácsokkal folytatjuk)

 

 

 

 

 

 

Cikkajánló