Keresés eredménye

Sár és jég dala, avagy a 2016-os Téli Mátra

A Hanák Kolos Turistagyesület által szervezett Téli Mátra az egyik legnépszerűbb teljesítménytúra az év kezdetén. Lefagyott utak, olvadó jég, sárdagonya az ösvényeken - ezek miatt sokak számára igazán nagy kihívást jelent a túra. Idén úgy döntöttem, én is kipróbálom.

2016.02.01.

Téli Mátra - félbevágva (2. rész) - VIDEÓ

Öröm és megelégedettség az arcokon, közeleg a cél, fogynak a kilométerek. A frissítőpontok semmihez sem hasonlítható atmoszférája, pár kedves szó a többiektől, majd újra a roppanó hó és a kegyetlenül csúszkáló sár. A cél azonban egyre közelebb!

2015.02.06.

Zsíros deszka, forró tea, emberpróbáló sárdagasztás

Ki-ki nagy önbizalommal avagy egy kis szorongással válaszolja meg magának, vagy épp társainak azt, hogy a Téli Mátra teljesítménytúra melyik távját választotta. Azután mindenki maga mögött hagyja Mátrafüred házait, és nekivág az erdőnek, hogy néhány órás, vagy egész napos túrázás után ugyanide visszatérjen majd.

2015.02.02.

Téli Mátra: S, M, L, XL - fotók a finisben

Reméljük, kipihentétek magatokat a Téli Mátra emberpróbáló szakaszainak teljesítését követően, és izmaitokból is már elillant az izomláz, viszont megmaradt a felejthetetlen élmény! A túra után készült felvételekkel most újra felidézhetitek a Téli Mátra nagyszerű élményét!

2014.01.31.

Csúcsözön a Téli Mátrán!

Az idei Téli Mátra teljesítménytúrán több csúcs is megdőlt. Egyfelől az indulók száma múlta felül az előző évekét (3456 fő), másrészt mind a nőknél, mind a férfiaknál megdőlt az XL táv pályacsúcsa is.

2014.01.28.

A Téli Mátra idén is óriási siker

Több mint 3000-en, hosszan kígyózó sorokban neveztek be ma reggel a Téli Mátra teljesítménytúrára. Cikkünkben rövid videós összefoglalókat is nézhettek az eseményekről.

2014.01.25.

Hasznos tanácsok a Téli Mátra teljesítménytúra teljesítéséhez

Még a gyakorlott, tapasztalt túrázókkal is előfordulhat, hogy a látszólag könnyű túrájuk teljesítése komoly nehézségekbe ütközik, ha a természeti körülmények váratlanul megváltoznak. Alábbi cikkünkben Németh Csaba tapasztalt, 10-szeres "Téli Mátra XL"-teljestő ad hasznos tanácsokat „profiknak és amatőröknek” a Téli Mátra teljesítménytúra sikeres teljesítéséhez.

2014.01.20.

Újdonságok a Téli Mátra túrákon

A megszokott hideg és a hó mellett 2014-ben a túrázókat váró szolgáltatásokban és a sikeres teljesítők díjazásában számíthattok újdonságokra.

2013.12.27.