Várfalmászó verseny és bringás örökségtúra - Hétvégi programajánló

Fedezd fel kerékpárral hazánk középkori templomokban egyik leggazdagabb vidékét, tanulj meg kerek perecet sütni, és ébredj együtt az eurázsiai vadlovakkal.

 

Szerző:
Turista Magazin
2016. augusztus 4.

Fedezd fel kerékpárral hazánk középkori templomokban egyik leggazdagabb vidékét, tanulj meg kerek perecet sütni, és ébredj együtt az eurázsiai vadlovakkal.

 

1. Egri Várfalmászó Verseny

 


Idén 15. alkalommal másznak fel az egri vár falára sportolási célból. Az eseményre rekordszámú jelentkező - 136 fő - nevezett. Ne búsulj, hogy már csak nézőnek mehetsz oda, hiszen látványos próbákon mérheted össze erődet másokkal: lesz húzódzkodó, hatalmas fagömbről függeszkedő verseny, Bring Sally Challange (3 és fél percen keresztül kell fekvőtámaszt nyomni zenére), borosüveg-kitartó verseny és még számos más ügyességi feladat.

 

Mikor?
2016. augusztus 6-7.
Hol?
Eger

Még több információ a várfalmászó versenyről itt.
A tavalyi versenyről készült videó:

 

.
 

2. Kerékpáros örökségtúra a Panyolafeszten

 

 

A „Középkori templomok útja”-túra célja hazánk középkori templomokban egyik leggazdagabb vidékének bemutatása. A kis méretű templomok, a melléjük épített fa harangtornyok, a szép számban fennmaradt középkori freskók, a festett karzatok, a díszes kazettás mennyezetek és faragott szószékek mellett a Felső-Tisza-vidék kulturális és természeti értékeit is megcsodálhatják a túrázók. Kerékpárbérlésre a helyszínen van lehetőség.Táv: 80,6 km. Átlagsebesség: 18 km/h. Várható érkezés: 15.00 óra.

 

Mikor?
2016. augusztus 06. 8.00
Hol?
Panyola, gyülekező a nagyszínpad előtt

Még több információs a kerékpáros örökségtúráról itt.

 

3. Jósvafői Hucul Lovasnapok, Falunap és Nemzetközi Patkolókovács-verseny

 

 


A rendezvény különlegessége, hogy a hagyományosnak mondható versenyszámok - mint az extrém nehézségű hegyi terepet modellező huculösvény, a díjugratás, a fogathajtás - idén is kiegészülnek a patkolókovácsok versenyével. Esténként koncertek színesítik a programot.


Mikor?
2016. augusztus 5-7.
Hol?
Jósvafő, Lovaspálya

Még több információ a rendezvényről itt.


4. Forró nyári naplementék

 


Gyönyörködj a naplementében a Baradla-tető kilátópontjáról, és hallgasd az este ébredő természet hangjait, neszeit. A túra hossza 4 km, időtartama 2 óra. A túra előzetes bejelentkezéssel indul, maximális létszám 30 fő.

 

Mikor?
2016. augusztus 6. 19.00
Hol?
Aggtelek, Baradla-tető

Még több információ a programról itt.
 

5. Gyógynövénynap és levendulás lekvárfőzés a Levendula Házban

 


A tihanyi látogatóközpontban megismerheted a levendulalepárlás módját, ihatsz levendulás teát, valamint most az interaktív udvaron megnézheted a levendulás lekvár elkészítésének folyamatát. Egy kis üveggel kóstolónak is hazavihetsz.

 

Mikor?
2016. augusztus 6. 10.00 - 12.00
Hol?
Tihany, Levendula Ház

Még több információ a programról itt.
 

6. 50 éves a Dinnyési-fertő védett természeti területe

 


A túra során a Dinnyési-fertő különleges élővilágával ismerkedhetünk meg. Megtudhatjuk, milyen szerepe van a területnek a magyar természetvédelemben, és az 50 éves ünnepi évforduló alkalmából megemlékezést tartanak az itt szolgált természetvédelmi őrökről is. A túra hossza 3 km, időtartama 3 óra. Minden résztvevőnek ajándék jár.


Mikor?
2016. augusztus 6. 9.00
Hol?
Dinnyés, Madárfal tanösvény 2. tábla
Még több információ a túráról itt.
 

7. Természeti séta és kerekperec-sütés

 


Kezdj egy reggeli természetismereti sétával, amelyen megismerkedhetsz az eurázsiai vadlovakkal és az európai bölénnyel. 11 órától süthetsz kerek perecet, amely programot gyerekeknek szóló népi játszóház és kincskereső játék követ. A természeti séta hossza 2 km.

 

Mikor?
2016. augusztus 6. 9.30 - 15.00
Hol?
Szalafő-Pityerszer

Még több információ a programról itt.
 

 

 

Cikkajánló