Vártörténeti séta és toronylátogatás

Izgalmas múzeumi sétán vehetnek részt az érdeklődők májusban, júniusban és júliusban a Vajdahunyadvárban.

Szerző:
mti
Fotó:
shutterstock.com
2014. május 11.

Izgalmas múzeumi sétán vehetnek részt az érdeklődők májusban, júniusban és júliusban a Vajdahunyadvárban.

Június 29-én és július 20-án 11 és 14 órakor a gyűjteményeknek és kiállításoknak otthont adó Magyar Mezőgazdasági Múzeum épületével és a Vajdahunyadvár történetével ismerkedhetnek meg a látogatók: megtekinthetik a múzeumépület építészeti szépségeit, megismerhetik a "tornyok titkait", a szobrok, a díszek és domborművek jelentését, valamint a román, a gótikus, a reneszánsz és a barokk stílus jegyeit.

 

 

A Mezőgazdasági Múzeum déli homlokzata 

 

A séta alatt kiderül egyebek mellett az is, hogy honnan kapta a nevét a Nye bojsza torony, a Kínzótorony és a Tömpe torony, milyen címereket rejt a rózsaablak vagy mely mezőgazdasági ágazatokat szimbolizálják a főépület homlokzatának szobrai. A program különlegessége, hogy a séta végén megnyitják a látogatók előtt az - év közben zárva tartó - Apostolok tornyának kapuját.

 

A toronylátogatás után a belépőjeggyel a múzeum összes saját rendezésű, állandó és időszaki kiállítása is megtekinthető. Az Apostolok tornyának befogadóképessége miatt a program maximum 40 fős csoporttal indul, ezért a programon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.

Cikkajánló