Véghajrában az Év Fája szavazás

Október 8-ig dönthetsz te is arról, hogy idén melyik hazai fa nyeri a megtisztelő címet. Jelenleg a pécsi havi-hegyi mandulafa vezet.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
evfaja.okotars.hu
Manfai György
2018. október 2.

Október 8-ig dönthetsz te is arról, hogy idén melyik hazai fa nyeri a megtisztelő címet. Jelenleg a pécsi havi-hegyi mandulafa vezet.

Idén kilencedik alkalommal szervezte meg az Ökotárs Alapítvány az Év Fája versenyt, melynek célja a fák és a közösségek közötti kapcsolat erősítése. Idén 35 jelölés érkezett, a döntőbe pedig 12 fa került be, közülük döntheti el a közönség egy online szavazással, hogy melyik nyeri a 2018 Év Fája titulust. A versenybe bárki nevezhet egy fát egy történet kíséretében, mely kifejezi, hogy az adott fa miért fontos az őt nevező közösségnek. A fa kora, szépsége és mérete nem fontos, előny azonban, ha őshonos, közterületen áll, vagy a története egy környezetvédelmi ügyhöz kapcsolódik.

 


Szavazni erre a linkre kattintva tudsz október 8. éjfélig és itt találod a fák képeit és történeteit is. A Hős Fát a zsűri választja ki, és különdíjat kap az Országos Erdészeti Egyesület jelöltje is. A szavazás állása az utolsó napokban rejtett lesz, jelen állás szerint (október 2.) a pécsi havi-hegyi mandulafa vezet, második a falu fája Ceglédbercelen, míg harmadik helyen a Római-part fái állnak. A végeredményre november elején számíthatunk.

 

 

Kapcsolódó cikkek:

Indul a közönségszavazás az Év Fájára

 

 

 

Cikkajánló