Végtelen kavalkád az utazás kiállításon

A Budapesti Vásárközpont "A" pavilonjában az Utazás kiállításon a Magyar Természetjáró Szövetség és a Turista Magazin standjánál is szeretettel várunk.

Szerző:
Magyar Turizmus Zrt. - DBS
Fotó:
Gulyás Attila
MTI Fotó: Marjai János
2015. február 27.

A Budapesti Vásárközpont "A" pavilonjában az Utazás kiállításon a Magyar Természetjáró Szövetség és a Turista Magazin standjánál is szeretettel várunk.

Az ország legnagyobb turisztikai seregszemléjén 2015. február 26. és március 1. között 20 ezer négyzetméteren 258 kiállító több ezer ajánlatából válogathatnak a látogatók. A kiállítás külföldi díszvendége idén Románia, a belföldi pedig Székesfehérvár lett.

 

Az Utazás Kiállítás első napján, az Utazás Fórum keretében mutatta be hároméves (2015-2017) turisztikai marketingstratégiáját a Magyar Turizmus Zrt.

Az eseményen köszöntőt mondott dr. Faragó Péter a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója, aki kiemelte:
Magyarország számára most először lehetséges, hogy turisztikai marketingtevékenységre uniós forrást szerezzen. Ezeknek a forrásoknak rendkívüli szerepe lehet Magyarország külföldi népszerűsítésében: a következő 3 évben ugyanis több mint 8 milliárd forint hívható le erre a célra.

 

 

58 kiállító több ezer ajánlatából válogathatnak a látogatók


„Célunk egy olyan nemzetközileg is ismert és elismert országimázs kialakítása, amely nemzeti értékeinkre és hagyományainkra fókuszál, ám azokat integrálja a modern értelemben vett turisztikai vonzerők közé, így minden korosztály és célcsoport számára vonzóan mutatja be Magyarországot mint úti célt. Fontos az egyediség, a más úti céloktól megkülönböztető élményelemek hangsúlyozása a kommunikációban, valamint a minőséget kifejező arculat alkalmazása.”
- tette hozzá a vezérigazgató.


A három éves turisztikai marketingstratégia részleteit, a Magyar Turizmus Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese, Horváth Gergely mutatta be. A világ turisztikai piacán egyre fokozódó versenyhelyzetben való helytállás érdekében különösen fontosnak nevezte a turisztikai ágazat szereplőivel való együttműködés erősítését, illetve hangsúlyozta az alulról jövő kezdeményezések fontosságát.

Csatoltan küldjük a hároméves marketingstratégiát összefoglaló, a helyszínen kiadott sajtóanyagot, az eseményen készült képekkel együtt.

 

 

A Turista Magazin standját az "A" pavilonban, közvetlenül a 14-es bejárat mellett találhatjátok meg

 

A bakancsos - kerékpáros turistákrat is óriási kínálattal várják

Örömmel tapasztaltuk a kiállításon, hogy az elmúlt évekhez képest valóban bővült a természetjárókat leginkább érdeklő célpontok, túrák és szolgáltatások köre. Számos új szálláshely és régió mutatkozik be az Utazás kiállításon, amely eddig a kevésbé ismertek közé tartozott, felfedezésre vár. A kerékpárosokra is egyre több helyen figyelnek, számos szolgáltató kínál szálláshelyei környékén kerékpározható útonalakat, számos vidéki város biztosít kerékpárkölcsönző szolgáltatást, így ha szállítani nem is tudjuk kedvenc drótszamarunkat a nyaralásra, sok helyen tudunk bérelni kétkerékűt és az ajánlott útvonalat is megkaphatjuk nyomtatva térképen.

 

Az idei kiállítás különlegessége, hogy nemcsak prospektusokat gyűjthetünk, hanem egyre több standnál belekóstolhatunk a helyi ízekbe. Az idei díszvendég, Románia asztalai roskadoznak a sok finomságtól, zamatos erdélyi borokkal barátkozhatunk. A hazai tájegységek is magukkal hozták gasztronómiai különlegességeiket. A szarvaskolbász, a libatepertő, a tökmagkrém, a csíramálé az ősi magyar konyhaművészet remekei, de az újdonságok és különlegeségek kedvelői is elképednek majd, ha megkóstolják a szarvasgombás étcsokoládé fagylaltot Székesfehérvár standjánál. A koronázó város turisztikai látványosságairól a Turista Magazin márciusi számának UrbánZóna rovatában is olvashattok majd nemsokára.

 

A román díszvendég hatalmas kínálatot mutat be a magyarok által közkedvelt erdélyi helyszínekből. Megismerkedhettek többek között egy romániai erdei vasút, a máramarosi, felsővisói erdei vasút szolgáltatásaival is. A Bécsi Román Turisztikai Hivatal igazgatója, Simion Giurica a megnyitón kiemelte, hogy szeretettel várják a turistákat a Kárpátokon túl is. A román standnál hívogatnak titeket a Duna-deltához, Bukarestbe és Moldva eddig a magyarok által kevésbé felfedezett tájaira is.

 

A Magyar Természetjáró Szövetség standját a Magyar Turizmus Zrt. standjánál keressétek, ahol munkatársunk ajándékkal vár minden kedves érdeklődőt, és bátran kérdezhettek szövetségünk tevékenységéről és  célkitűzéseiről. A 213-as számot figyeljétek, ha ide szeretnétek eljutni.

 

A Turista Magazin standját az "A" pavilonban a 14-es bejárat mellett, a 310 C 1 jelzésnél találhatjátok meg, ahol vásárolhattok az új logóval ellátott, az Országos Kékkört népszerűsítő polókból is, megismerkedhettek Magyarország legnépszerűbb, emblematikus túraútvonalával, hozzájuthattok az igazolófüzethez is.

 


 

 

 

Cikkajánló