Veszélyes trend terjed az erdőkben

Az erdőt, az állatokat vagy akár gyerekeket is fenyegető problémára az Erdőmentők hívják fel a figyelmet a közösségi oldalukon.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Adobe Stock
Forrás:
Erdőmentők Facebook
2022. május 17.

Az erdőt, az állatokat vagy akár gyerekeket is fenyegető problémára az Erdőmentők hívják fel a figyelmet a közösségi oldalukon.

A túlélőműsorok hatásának tulajdonítja az Erdőmentők Facebook-oldal az újonnan terjedő trendet, amikor engedély nélkül, fából különféle szerkezeteket, bungalókat készítenek az erdőjárók. Ezzel azonban több probléma is akad: először is már maga a fa megszerzése bajos lehet, hiszen sokszor egy fa kidöntése veszélyes. Sajnos sok esetben védett élőhelyeket bolygatnak meg az erdőben „építkezők”, akik valószínűleg az erdei túlélést szeretnék kipróbálni. Ezután viszont magára hagyják az építményeket, amelyek hamarosan rozogává válnak, betévedhet egy kisgyerek vagy egy vadállat, és az óriási fatömeg könnyen a nyakukba dőlhet.

Ha mégis szeretnénk próbára tenni a képességeinket az erdőben, először is a helyi erdőgazdálkodót kell megkeresnünk engedélyért – javasolják az Erdőmentők. Ha csak holtfát használunk, nem védett területen építkezünk, és végül helyreállítjuk a helyszínt, abból nem származhat gond.

Cikkajánló