Viszlát tavasz, helló nyár - Hétvégi programajánló

Érdemes kihasználni a nyár kevésbé forró napjait egy kis kirándulásra. Mutatjuk, mik a lehetőségek, és miért ne ülj otthon a pünkösdi hosszú hétvégén. 

Szerző:
TM
Fotó:
KNPI
Pálvölgyi Krisztina
Molnár Péter
ferto-hansag.hu
Gulyás Attila
ŐNPI
2019. június 5.

Érdemes kihasználni a nyár kevésbé forró napjait egy kis kirándulásra. Mutatjuk, mik a lehetőségek, és miért ne ülj otthon a pünkösdi hosszú hétvégén. 

Összegyűjtöttünk hétvégére néhány izgalmas szabadtéri programot azoknak, akik a bekuckózás helyett a mozgást és a természetet választanák. A vadvirágtúrától a Fertő tavi kenuzáson át a Sokorói Kalandokig válogathatsz az izgalmas események között.

 

1. Pampalini-túra a Peszéradacsi-réteken

 

A vezetett túrán a résztvevők megcsodálhatják a rétek virágzó növényeit, és ha kedvez az idő, akkor a hatlábú lakókkal is ismeretséget köthetnek.

 

Mikor?
2019. június 8. 10.00 - 14.00
Hol?
Felső-Kiskunság, Kunadacs, találkozóhely: Kunadacsi Horgászcentrum parkolójában
Bővebb információ és jelentkezés ide kattintva.

 

2. Kenutúra a nádasban

 

Júniusban több alkalommal is kenutúrát hirdet a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság a Fertő nyugati oldalán. Az útvonal nyomvonala a tó összefüggő, sűrű nádasába vágott közlekedőcsatornáin keresztül viszi be a kenusokat egy szinte érintetlen világba, a Csárdakapui-csatorna és a Kláder-tó közötti részre. A túra 6 km hosszú.

 

Mikor?
2018. június 8. 9.00 - 12.00
Hol?
Csárdakapui főcsatorna (Balf és Fertőrákos között)
Bővebb információ és jelentkezés ide kattintva.

 

3. Vadvirágtúra a kiskunsági homokhátságon

 

Európa egyik legritkább, vadon élő virága a tartós szegfű. A világon kizárólag a Duna-Tisza köze homokvidékein fordul elő ez a fokozottan védett növény.

 

Mikor?
2019. június 8. 9.00 - kb. 11.00
Hol?
Kiskunmajsa-Bodoglár; találkozóhely: a Tartós szegfű tanösvény pallósora előtti pihenőhely

Bővebb információ és jelentkezés ide kattintva.

4. Nyúlon innen, Nyúlon túl - Sokorói Kalandok

 

A rendezvény résztvevői megismerkedhetnek a Pannonhalmi-dombság főbb látnivalóival, a környék kiemelkedő természeti értékeivel, de a változatos dombvidék emelkedőivel is meg kell küzdeniük. 50, 35 és 15 kilométeres táv közül lehet választani. A teljesítménytúra útvonala a Győr-Moson-Sopron megyei Nyúl községből indul, majd oda is tér vissza, közben érinti a „szurdikot”, a Nyúli-hegyet, a Hegyes-magast és a Lila-hegyet is.

 

Mikor?
2019. június 9. 6.30 - 19.00
Hol?
Nyúl
Bővebb információ ide kattintva.

 

5. Pünkösdölő Pityerszeren

 

Remek őrségi program az egész család számára. Lesz kézművesek, őstermelők kirakodóvására, íjászkodás, tárlatvezetés, séta a bölények és a vadlovak legelőjéhez, népzenei műsor és gyerekprogram. A rendezvény az Őrségi Népi Műemlékegyüttesbe megváltott belépőjeggyel látogatható.

 

Mikor?
2019. június 9. 10.00 - 18.00
Hol?
Szalafő-Pityerszer, Őrségi Népi Műemlékegyüttes
Még több információ ide kattintva.


 

Cikkajánló