Keresés eredménye

Régészeti világszenzáció a Jászságból

Jászberény közelében egy közel 2000 éve földben pihenő orvos nyomaira bukkantak. A feltárt leletegyüttes európai viszonylatban is egyedülálló, hasonló kidolgozottságú teljes orvosi felszerelést ebből a korból eddig csak Pompeiben tártak fel.

2023.04.26.

Sasmenedék a Kárpát-medencében

Szeretnéd, hogy unokáid is lássák, amint a parlagi sas méltóságteljesen szeli az eget a fejük fölött? E madárfaj világszerte veszélyeztetett, hazánkban pedig fokozottan védett. Európai uniós állományának kétharmada Magyarországon fészkel, ezért is fontos, hogy tisztában legyünk a megmentésükre tett erőfeszítésekkel. A HELICON Parlagisas-védelmi LIFE+ Program vezetőjével, Horváth Mártonnal beszélgettünk a tavasszal megnyílt Sasközpontban az eddig elért eredményekről és a terveikről.

2015.11.29.

Sasközpont a Jászságban

A Jászságban nemrégiben kialakított Sasközpont érdekes kikapcsolódást nyújt a látogatók számára, emellett pedig a kutató-, a természetvédelmi és a szemléletformáló munka helyszíne lehet, valamint gyógyulási esély a sérült madarak számára.

2015.04.25.

A szarvasgomba védelmében

Rekordméretű szarvasgombát találtak a Jászságban, melyet a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban fognak kiállítani. A földművelésügyi tárca fontosnak tartja nemzeti értékünk védelmét, így a következő parlamenti ülésen új jogszabályjavaslatot terjesztenek elő.

2014.07.31.