Keresés eredménye

Túzokfesztivál a Körös-Maros Nemzeti Parkban

Aki május 7-én kilátogat a Dévaványa mellett található Réhelyi Látogatóközpontba, nemcsak túzokkal találkozhat, de szakemberek segítségével a puszta élővilágával is megismerkedhet, és látogatást tehet Magyarország egyetlen túzokvédelmi állomásán.

2016.05.04.

Dévaványa, ahol jó túzoknak lenni

Magyarországon jelenleg 1500-1600 túzok él. A hazai állomány egyharmada a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság (KMNPI) Dévaványai-Ecsegi puszták részterületén található. A park egyik fontos feladata ennek a fokozottan védett madárfajnak és élőhelyének a védelme.

2016.01.13.

A túzok birodalmában

Dévaványa említésekor elsőként mindenkinek egy lenyűgöző madár, a túzok jut eszébe. Valóban, a fokozottan védett állat a helyieknek és az itt létrehozott, nemzetközi hírű rezervátum munkatársainak is a szíve csücske, ám a tiszántúli településre és környékére nem csupán emiatt érdemes ellátogatni. A táj azzal a kivételes élménnyel ajándékozza meg az idelátogatót, hogy már az első pillanattól fogva úgy érezheti, ő is a természet részévé vált.

2015.05.27.

Fókuszban a gombák

A közeljövőben két, gombákkal kapcsolatos kiállítást láthatnak az érdeklődők a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság látogatóközpontjaiban.

2014.09.13.