Keresés eredménye

A Magas-Tátra rejtett emlékei

A magyar turistaság és hegymászás bölcsőjét a Kárpátok legmagasabb vonulatánál, és egyben a világ legkisebb magashegységében találjuk. A trianoni döntés ugyan elcsatolta hazánk legszebb és legnagyobb hegyeit, ennek ellenére a Magas-Tátra, még ha csöndben is, de őrzi a magyar turistaság emlékeit.

2022.07.17.

Megnyílt a tátrai jégkatedrális

Megnyitotta kapuit a jégdóm az Ótátrafüred feletti Tarajkán, amelyet ezúttal a Santiago de Compostelában található Szent Jakab-székesegyház ihletett. A jégkatedrális általában áprilisig látogatható.

2021.11.22.

Idén is megépül a Tátra jégtemploma

Jégszobrászok nemzetközi csapata már megkezdte a jégdóm építését Tarajkán. Remélik, idén rajtuk kívül más is láthatja majd az építményt. Tavaly, a lezárások miatt ugyanis csak kevesen csodálhatták meg a jégből faragott templomot.

2021.11.06.

Elkészült a Tátra mesebeli jégtemploma

November 23-án megnyitotta kapuit a tarajkai jégtemplom, melynek témája idén a római Szent Péter- bazilika. A különleges látványosság jövő év áprilisáig várja a Tátrába érkező látogatókat.

2018.11.26.

Idén is fantasztikus lett a jégkatedrális a Tátrában

Mesebeli jégtemplomot építettek ismét az Ótátrafüred feletti Tarajkán, amelyet ezúttal Gaudí mesterműve, a Sagrada Família ihletett. Az építkezés során a korábbinál 100 tonnával több jeget használtak fel, melyet csak az eddigieknél is nagyobb kupola alatt tudtak elhelyezni.

2017.12.14.