MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya
2016.09.02. 12:08,   Szöveg: Dabis Balázs Silvius,   Fotó: Dabis Balázs Silvius, Gulyás Attila, Garancsi Kata

A HÓNAP TURISTAHÁZA – Hollórét turistaház és ifjúsági szállás

A porcelángyártásról messzeföldön híres Hollóháza nekünk természetjáróknak kiemelten kedves célpont, hiszen itt található az Országos Kéktúra keleti végpontja, de áthalad itt a Sársospatakról Kassára vezető 2012-ben átadott kerékpárút, valaminta Szent Erzsébet zarándokút is.

Fotó: Gulyás Attila

 

A mindössze 800 lelkes településen akad bőven látnivaló. A porcelángyár és múzeum olyan sok érdekességet tartogat, hogy arról mi is külön filmben fogunk beszámolni nektek, de sok más érdekességgel csalogatja még a turistákat Hollóháza.

 

Fotó: Gulyás Attila

 

A Hollóréti Turistaház igazi tömegszállás, 47 fős csoporttal is érkezhetsz, de szolgáltatásaiban a legjobbak között van. Az Erdért által a 70-es években gyártott, házgyári elemekből felépült, tucat-turistaházat példaértékűen felújították a hollóháziak. Nemcsak a belső szigetelést oldották meg, de kicserélték a nyílászárókat, felújították a fűtési rendszert, és egy hatalmas, fedett előteret is építettek, ahol rossz idő esetén akár még a grillpartiról sem kell lemondanotok.

 

A kiválóan felszerelt konyhában van mikró, vízforraló, több hűtő és mosogató, nagy asztal, jó minőségű TV, és nagyon kulturált vizesblokk, amelyet az egygombos zuhany tesz igazán izgalmassá.

 

A környékben számos gyalogos és kerékpáros célpont van. Pálháza egyenesen gyönyörű, a füzéri várat sem kell bemutatni, de Hollóházán is érdemes megnézni a nem hétköznapi templomot.

 

Akik több napot is el tudnak itt tölteni, feltétlenül látogassák meg a Kis-Milic új kilátóját is.

 

Fotó: Garancsi Kata

A Csaba László Ybl-díjas építész által tervezett római katolikus templom


HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. október
Ángyán Krisztián:
Vintgar-szurdok
38. Gerecse 50
38. alkalommal rendezték meg a Gerecse 50 teljesítménytúrát 2019. április 27-én, közel 6500-an...