A tavasz ízletes ajándékai

Áprilisban az erdők, mezők már megannyi finomságot kínálnak. A Turista Magazin Gasztro rovatában ezúttal a salátaboglárka, az illatos ibolya, a sárga gévagomba és természetesen a tavasz egyik sztárja, a medvehagyma kerül terítékre.

Szerző:
TM
Fotó:
Dénes Andrea
123rf.com
2018. április 6.

Áprilisban az erdők, mezők már megannyi finomságot kínálnak. A Turista Magazin Gasztro rovatában ezúttal a salátaboglárka, az illatos ibolya, a sárga gévagomba és természetesen a tavasz egyik sztárja, a medvehagyma kerül terítékre.

Áprilisi számunkban szó esik arról is, mire kell figyelni a medvehagyma gyűjtésekor, mely fajokkal lehet összetéveszteni a medvehagymát, és miért fontos, hogy levelenként és ne marokkal szedjük. A medvehagyma egyik legegyszerűbb felhasználási módja a szendvicskrémek készítése, cikkünkben többek között ehhez is adunk néhány hasznos tippet.

 


Az erdőjáróknak a sárga gévagombát sem kell bemutatni, melynek szezonja szintén most kezdődik. A fűszeres ízű gombából változatos ételek készíthetőek, csak fantázia kérdése, mit hozunk ki belőle.

 

 

Szakértőnk, Dénes Andrea botanikus izgalmas receptjei és hasznos tanácsai a Turista Magazin áprilisi számában!

 

Még több recept az Erdőkóstoló blogon!

 

AZ ÁPRILISI SZÁMUNKAT ITT TUDOD MEGRENDELNI, DE KEDVEZMÉNYES ELŐFIZETÉSRE IS VAN LEHETŐSÉGED.

 

Kapcsolódó cikkek:

Mindent a medvehagymáról

Védett területen csak engedéllyel gyűjthetsz medvehagymát

Lenyűgöző faóriások az áprilisi Turista Magazinban

Cikkajánló