MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya
2017.11.06. 14:52,   Szöveg: TM,   Fotó: Bakancslista

A teljesítménytúrázásba is belekóstoltak a bakancslistások

Ezúttal Piliscsabától Péliföldszentkeresztig túrázott az Index stábja. Útjuk egy részén Németh Csaba ultrafutó, a kéktúra nagykövete is elkísérte őket, közben pedig kiderült, hogy mi kell ahhoz, hogy sikerrel végigmenjünk egy teljesítménytúrán.

A Bakancslista 16. részében a csapat az OKT 12. szakaszát, illetve a 11. szakasz egy részét járta be – a Pilisben és a Gerecsében túráztak. Útközben meglátogatták a 447 méter magas Nagy-Kopaszon álló Dévényi Antal-kilátót, amelyet sokan csak Jenga-toronyként emlegetnek érdekes formája miatt, és érintették a klastrompusztai pálos kolostorromot is.

 

Fotó: Bakancslista


Egy szakaszon (Dorogtól Péliföldszentkeresztig) együtt haladtak a kultikus magyar teljesítménytúra, a Kinizsi 100 mezőnyével. Itt csatlakozott hozzájuk Németh Csaba is, aki a leggyorsabb teljesítő (8 óra 52 perc alatt futotta le a távot 2007-ben), és arról beszélgettek, hogy mennyit ad hozzá a teljesítményhez a felszerelés, az étkezés, illetve maga a mentális felkészültség, és hogy miért lenne fontos, ha az oktatásba is bekerülne a túrázás.

 

 

Az előző részről itt nézheted meg a videót.

Az Országos Kéktúra 12. túraszakasza.

 

 

Az Országos Kéktúra 11. túraszakasza.

 

 

 

 

 


HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. március
Császár László :
Cseszneki vár
36. GERECSE 50
Így látták az idei Gerecse teljesítménytúrák résztvevői ezt a borongós, kissé hűvös, húsvét...