MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya
2014.04.15. 13:51,   Szöveg: forrás: Nemzeti Környezetügyi Intézet,   Fotó: Vincze Márton, Gulyás Attila

Budakeszin is megünnepelték a Herman Ottó emléknapot

Állatsimogatással és szakvezetéssel egybekötött megemlékezést tartottak a 100 éve elhunyt Herman Ottó emléktáblájánál a Budakeszi Vadasparkban.

A Nemzeti Környezetügyi Intézet által szervezett eseményen Dr. Illés Zoltán környezetügyért felelős államtitkár mondott ünnepi beszédet.

 

Az eseménynek helyszínt adó vadasparkban Herman Ottó mellett olyan további közismert kiválóságoknak van emléktáblájuk, mint a Vuk írója, Fekete István, vagy a neves afrikakutó, Kittenberger Kálmán. A Herman Ottó Emlékév szobrászai az összes emléktáblát felújították. Érdekesség, hogy Kittenberger Kálmán személyes kapcsolatban állt Herman Ottóval, és több mint 60.000 példánnyal gyarapította a Nemzeti Múzeum állattárát, ahol korábban Herman Ottó is dolgozott.

 

Dr. Illés Zoltán beszédében a polihisztor munkásságának jelentőségét foglalta össze, majd a vadaspark ügyvezető igazgatója, Szabó Péter tartott szakvezetést, amelynek során az érdeklődők eljutottak a park állatsimogatójába is.

 

A sétát követően rövid tesztsort tölthettek ki a résztvevők, így mérhették fel tudásukat Herman Ottóról és nyerhették el egyik legismertebb művét, A madarak hasznáról és káráról című könyvét.

 

A vadaspark üzemeltetőiben kiváló partnerre találtak a Herman Ottó Emlékév szervezői: a Magyarországon egyedülálló szolgáltatásokat biztosító parkban a Herman Ottó-napon is lehetőség nyílt a hazai erdőket képviselő muflonok, dámszarvasok simogatására, a látogatók megtekinthették a régi falusi tanyák hangulatát idéző udvart és lakóit, valamint a Herman Ottó által máig utolérhetetlen stílusban bemutatott hazai madarakat, többek között a pusztai sast, az egerészölyvet, a héját és a dolmányos varjút.

 


HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. szeptember
Herczeg Kinga:
Helix
38. Gerecse 50
38. alkalommal rendezték meg a Gerecse 50 teljesítménytúrát 2019. április 27-én, közel 6500-an...