MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya
2016.04.11. 15:04,   Szöveg: Pilisi Parkerdő Zrt.,   Fotó: parkerdo.hu

Erdőtűz emberi gondatlanságból Pátynál

Egy illegálisan kialakított tűzrakó helyről kapott lángra az erdő múlt héten a Fekete-hegyeken. A tüzet a Pilisi Parkerdő Zrt. Budakeszi Erdészete és a tűzoltóság szerencsére még időben megfékezte.

Fotó: parkerdo.hu

 

A füstöt először erdei munkások vették észre, akik azonnal értesítették a Pilisi Parkerdő Zrt. Budakeszi Erdészetét a vészhelyzetről. Az erdészet munkatársai a tűzoltókkal együtt így még időben a helyszínre érkeztek, és eloltották az erdőtüzet. Az illegális tűzrakó helyről az erős szélnek köszönhetően az el nem oltott tűz gyorsan átterjedt az avarra, így mintegy egytizednyi hektárt érintett. Az erdőrészletben és a faállományban keletkezett károk becslése még folyamatban van.

 

Fotó: parkerdo.hu


Tüzet rakni csak az arra kijelölt helyen szabad, és gondoskodni kell megfelelő mennyiségű vízről az oltáshoz. A Pilisi Parkerdő a honlapján, és az erdőterületeken is folyamatosan tájékoztatást ad a tűzrakás szabályairól és az esetlegesen életbe lépő tűzgyújtási tilalmakról. Tilalom idején még a kijelölt tűzrakó helyeken is tilos a tűzgyújtás! 

 

Beköszöntött az erdőtüzek időszaka
A hóolvadás és a lombosodás közötti periódus az erdőtüzek szempontjából a legveszélyeztetettebb, és ilyenkor szinte naponta előfordul, hogy valahol lángra kap a növényzet. Elborzasztó tény, de az esetek túlnyomó részében az ember a felelős, ami egyúttal azt is jelenti, hogy egy kis odafigyeléssel megelőzhető a baj.
A cikk folytatásához kattints ide.
 
 

 

 


HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. október
Ángyán Krisztián:
Vintgar-szurdok
38. Gerecse 50
38. alkalommal rendezték meg a Gerecse 50 teljesítménytúrát 2019. április 27-én, közel 6500-an...