MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya
2016.12.01. 13:13,   Szöveg: Turista Magazin,   Fotó: Turista Magazin

Rockenbauer Pálra emlékeztek Kiskunfélegyházán

A helyi természetjárók egy emlékművet készítettek a magyarországi televíziós természetfilmezés megteremtőjének.

 

 

Fotó: TM

 

November 26-án, Rockenbauer Pál halálának 29. évfordulóján gyűltek össze a Kiskun Természetbarát Sportegyesület túraszakosztályának tagjai a kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola Platán Utcai Tagintézményének udvarán. Itt állítatták fel azt az emlékművet, amellyel a neves televíziós szerkesztő előtt tisztelegnek a Magyar Természetjáró Szövetség (MTSZ) támogatásával. A rendezvény nyitóbeszédét Dr. Nemes-Nagy Tibor tartotta, aki a körzet önkormányzati képviselője volt 1998 és 2010 között, valamint ugyancsak hozzájárult az emlékmű megvalósításához.

 

Fotó: TM

 

Az emlékhely avatásával egybekötött megemlékezésen részt vett a 91 éves Thuróczy Lajos, az MTSZ tiszteletbeli elnöke is, akit Meizl Ferenc nyugalmazott iskolaigazgató köszöntött nyitóbeszédében.

 

Fotó: TM

 

A megemlékezés és emlékhelyavatás után a mintegy 50 természetjáró elénekelte Rockenbauer Pál egyik kedvenc dalát, a Megkötöm lovamat, majd mécseseket gyújtottak. Az esemény az iskola egyik termében folytatódott némi forralt bor és pogácsa elfogyasztásával.  

 

Fotó: TM

 

Rockenbauer Pálnak korábban egy tábla állított emlékművet, ám ezt az idő vasfoga alaposan megrongálta, ezt cserélték idén le erre a szép emlékoszlopra, ami nem mellesleg egy gyönyörű növényekkel teleültetett kis parkban található. 

 

Fotó: TM


Thuróczy Lajos rövid beszédben emlékezett meg Rockenbauer Pálról, aki rendszeresen szervezett túrákat a kiskunfélegyházi természetjáróknak, majd a Kiskun Természetbarát SE egyik túravezetője, Kovács Ferenc idézte fel a közös emlékeket. 

 

Fotó: TM

 


HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. február
Tóth László:
Hajtűkanyar
36. GERECSE 50
Így látták az idei Gerecse teljesítménytúrák résztvevői ezt a borongós, kissé hűvös, húsvét...