MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya
2018.07.18. 13:23,   Szöveg: Pilisi Parkerdő Zrt.,   Fotó: 123rf.com, Pilisi Parkerdő Zrt.

Tele van málnával és szederrel a Pilisi-parkerdő

Ha mostanában kirándulsz a Pilisben, mindenképpen vigyél magaddal kosarat vagy dobozt, ugyanis most rekordmennyiségű málnát találsz, augusztusban pedig rengeteg szeder is megérik.

Érdekesség, hogy a kiváló termés a 2014. évi jégkárral hozható összefüggésbe. A négy évvel ezelőtti katasztrófában megsérült fák lombkoronájának záródása ugyanis annyira lecsökkent, hogy az alattuk élő lágyszárú- és cserjefajok még több fényhez, nedvességhez és tápanyaghoz jutottak, ami többek között a nagy mennyiségű málna- és szedertermést is biztosítja – írja a Pilisi Parkerdő Zrt.

 

Fotó: Pilisi Parkerdő Zrt.


A természetjárók június-július fordulóján rég nem látott tömegű málnával találkozhattak a Dobogókő környéki erdőkben, és a parkerdő munkatársai szerint augusztusra rekordnak számító szedertermés is várható.

 

Fotó: Pilisi Parkerdő Zrt.


Gyümölcsökre, gyógynövényekre vagy a gombákra egyaránt vonatkozik, hogy csak személyes fogyasztásra gyűjthetők, naponta és fejenként legfeljebb két kilogramm mennyiségben. Aki ennél többet szeretne felhasználni, vagy netalántán értékesíteni szeretné az erdőben szedett gyümölcsöket, azoknak a Pilisi Parkerdő helyi erdészetének írásos engedélyére van szüksége. A részletes szabályok a parkerdo.hu oldalon is olvashatók.

 

Kapcsolódó cikkeink:

Gyűrűt kaptak a pilisi rétisasfiókák

Még mindig imádjuk a Prédikálószéki-kilátót

Megviselte a tél a pilisi békákat

Már lóháton is bejárhatod a Visegrádi-hegységet


HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. augusztus
Czigány Dávid:
Tornyosuló
38. Gerecse 50
38. alkalommal rendezték meg a Gerecse 50 teljesítménytúrát 2019. április 27-én, közel 6500-an...