11 éves magyar kislány a Kilimandzsáró tetején

Február 20-án egy 11 éves magyar kislány feljutott Afrika tetejére, a Kilimandzsáró legmagasabb pontjára, az 5895 méter magas Uhuru-csúcsra.

Szerző:
Index/TM
Fotó:
Happ Gergely
2019. március 7.

Február 20-án egy 11 éves magyar kislány feljutott Afrika tetejére, a Kilimandzsáró legmagasabb pontjára, az 5895 méter magas Uhuru-csúcsra.

Happ Anna az egyik legfiatalabb magyar, aki megmászta a Kilimandzsárót, sokkal fiatalabbak egyébként nem is mehetnek, a tanzániai hatóságok 10 éves kortól engedik a mászást.

 

 

Anna így mesélt az Indexnek a csúcshódításról: „Reggel, amikor elindultunk, mindenki nagyon fáradt volt. Jó kedvvel indultam neki, mert azt hittem könnyű lesz. Mikor a Stella Pointhoz (a kráterperem, 5756 méteren) értünk, alig bírtam már lépni. Nagyon lassan mentünk, ezért fáztam és elfáradtam. A csúcson, bár nem így képzeltem el, olyan boldog voltam, hogy sírtam is. 3 éves korom óta ez volt az álmom, és már látom, hogy megérte a sok fáradtság.”

 

 

Anna egyébként nem az első magyar, aki ilyen fiatalon a Kilimandzsárón járt. Korábban a szintén 11 éves Szabó Márk az 5756 méteres kráterperemig (Stella Point) jutott, és az Index cikkének megjelenése után egy olvasó jelezte, hogy az ő fia, Szemeti Laborc Gellért, 2013-ban, 10 évesen jutott fel az Uhuru csúcsra.

 

Kapcsolódó cikkek:

7 kontinens 7 csúcsán

Hegyek, tájak, emberek-beszélgetés Szendrő Szabolccsal

Messner, az örökös határtúllépő

Hegymászás az inkák földjén 1. rész

Hegymászás az inkák földjén-2. rész

Cikkajánló