A Budapest környéki túrahelyekért önkénteskedhetsz

A főváros környéki túrázó helyek fejlesztése érdekében nagyszabású kutatás indul, amelyhez önkéntesek jelentkezését várják. A feladat a látogatóforgalom mérése és kérdőívezés.

Szerző:
Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság
Fotó:
Garancsi Kata
Gulyás Attila
2017. szeptember 18.

A főváros környéki túrázó helyek fejlesztése érdekében nagyszabású kutatás indul, amelyhez önkéntesek jelentkezését várják. A feladat a látogatóforgalom mérése és kérdőívezés.

 

Ha te is büszke vagy arra, hogy a főváros közvetlen közelében remekül lehet túrázni, jó levegő és gyönyörű tájkép fogad, és fontosnak tartod, hogy a kirándulók igényeihez még jobban igazodó fejlesztéseket hajtsanak végre, csatlakozhatsz a Pilisi Parkerdő Zrt. és a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság (DINPI) kutatásához.

 


A vizsgálat a a Pilis és a Visegrádi-hegység, illetve a Pilisi Bioszféra Rezervátum területén folyik majd. Naponta mintegy 50 fő (18 évnél idősebb) önkéntes munkájára lesz szükség, október 21 és 23. között. A kutatás több fordulóban zajlik, az első alkalomra a jelentkezési határidő szeptember 24.


Az önkéntesek feladata a kijelölt pontokon a látogatók számlálása és kérdőívezés a vizsgálat időtartama alatt, 8-tól 17 óráig. A kijelölt helyszínek turistautak mentén találhatóak, a területtől függően erdei környezetben, lakott területtől legfeljebb 1 km-es távolságban vagy kedvelt kirándulóhelyek közelében.

 


Az önkénteseket a Pilisi Parkerdő Zrt. szálláshelyein ingyen szállásolják el a vizsgálat időtartama alatt (20-án estétől). Innen szállítják el a számlálópontokra reggelente a segítőket, és ide is érkeznek vissza esténként. A kutatásban résztvevők két személyre szóló belépőjegyet kapnak a DINPI valamelyik bemutatóhelyére, vagy ingyenesen vehetnek részt egy meghirdetett túrán, ezen felül a Budakeszi Vadasparkba is kapnak egy belépőt.

 

Jelentkezni itt lehet: onkentes@dinpi.hu

Cikkajánló