A Madarak és Fák Napján is vár a Budakeszi Vadaspark

Középpontban a madárfajok védelmének fontossága május 11-én, szombaton. Játékok, interaktív előadások és látványetetések a vadasparkban.

Szerző:
Budakeszi Vadaspark
Fotó:
Budakeszi Vadaspark
2019. május 10.

Középpontban a madárfajok védelmének fontossága május 11-én, szombaton. Játékok, interaktív előadások és látványetetések a vadasparkban.

 

Találkozhatsz a vadaspark új sztárjaival, Bellával és Belizárral, a hóbagolypárral, de még számos ismert, illetve különlegességnek számító fajt is láthatsz, például a pusztai sast, a vércsét, a hollót, a kuvikot, a tőkés récét, a fürjet, a foglyot és a macskabaglyot.

 

 

Lesznek madárgyűrűzéssel kapcsolatos játékok, Klíma-kaland, és meg lehet tekinteni a Pangea Környezetvédelmi és Kulturális Egyesület előadását is. Az állattréningeken hollók, varjak, szarkák és a csóka szerepelnek, bizonyos feladatokat pedig néhány vadkacsa is jól meg tud oldani. A Madarak és Fák Napján, illetve akár az év más időszakaiban is érdemes sétálni egyet a két éve átadott madárbarát tanösvényen, ahol a madáritatás és -etetés, valamint a madárodúk kihelyezésének legfontosabb tudnivalóival ismerkedhetnek meg a látogatók.

 

Részletes program:

 

10:00-16:00 - Klíma-kaland, Pangea Környezetvédelmi és Kulturális Egyesület előadásai, a Madárgyűrűzéshez kapcsolódó játékok
10:00 - Mosómedve-látványetetés
12:00 - Állatijó-bemutató a színpadon
13:00 - Aranysakál-látványetetés
14:00 - Állatijó-bemutató a színpadon
15:00 - Kisragadozó-látványetetés

 

Kapcsolódó cikkeink:

Gyönyörű hóbagoly érkezett Budakeszire

Éjszakai kalandtúrákkal vár a Budakeszi Vadaspark

Megújult, és klassz lett a budakeszi vadaspark.hu

Közös programokat indít a Budakeszi Vadaspark és a Csodák Palotája

Cikkajánló