A Mikulás kisvasúttal érkezik

Idén decemberben is számos helyen és időpontban lehet hazánk kisvasútjain megemlékezni Szent Miklós ünnepéről, s találkozni magával a nagyszakállú Mikulással. 

Szerző:
Karap Krisztián (kisvasut.hu)
Fotó:
Gulyás Attila
2013. november 21.

Idén decemberben is számos helyen és időpontban lehet hazánk kisvasútjain megemlékezni Szent Miklós ünnepéről, s találkozni magával a nagyszakállú Mikulással. 

Kemencei Erdei Múzeumvasút

 

Kemencére, a Múzeumvasútra 2013. december 8-án, 10 órakor érkezik meg a Mikulás, hogy megajándékozza a hozzá elzarándokolt gyermekeket. Az ajándékosztás után a Kőrózsa Panzióban kézműves foglalkozás és LGB modellvasút vár mindenkit.

 

A panzió étterme ezen nap is üzemel majd, így ebédelni is tudtok majd. A nap folyamán a résztvevőket természetesen vonattal szállítják a panzióba és vissza, valamint igény és hó szerinti vonatközlekedésre lehet számítani egész nap.

 

Budapest, Széchenyi-hegy - Hüvösvölgy
Gyermekvasút

 

Indulási idők:
Hűvösvölgy állomásról: 8:20, 9:20, 10:30, 12:20, 13:45
Széchenyi-hegy állomásról: 9:15, 10:40, 12:10, 13:35, 15:10

A Mikulásvonaton a gyerekek és szüleik együtt utazhatnak a Mikulással és segítőivel, a krampuszokkal.

A vonat indulása előtt és beszállás után a gyerekek a krampuszokkal együtt várják a Mikulás érkezését. Közös énekléssel, versmondással, játékkal készülnek a fogadására.

 

Menet közben a Mikulás minden kisgyerekhez eljut. Elbeszélget velük, majd megajándékozza őket egy-egy hagyományos, édességből és gyümölcsből álló mikuláscsomaggal.

 

 

Hűvösvölgyben a mikulásvonat indulása előtt, avagy érkezése után szintén közös játékra hívják a gyerekeket. Az állomás előtti téren krampuszok foglalkoztatják őket, táncolnak és énekelnek velük.

 

Közös utazás a Mikulással


A rendezvényre természetesen a szülőket és nagyszülőket is várjuk. Ajándékcsomagot ugyan csak a gyerekek kapnak a Mikulástól, de az utazás a felnőtteknek is különleges élményt jelent.

A mikulásvonatok a téli menetrendben meghirdetett rendes személyszállító vonatokon felül közlekednek. Menetrend szerint csak a két végállomáson, Széchenyi-hegyen vagy Hűvösvölgyben lehet a vonatra fel- és leszállni.

 

A mikulásvonatok elővételben váltott jeggyel vehetők igénybe. 

További információ telefonon: a Broadway Jegyirodától a (06 1) 340 4040, a Gyermekvasúttól a (06 1) 397 5393 számon kérhető.

 

Csömödér

Mikulásváró különvonatokat indítanak 2013. december 2. és 6. között iskolás és óvodás csoportok részére. A diesel szerelvényeket a beérkező igényeknek megfelelően indítják. A gyerekeknek maga a Mikulás adja az emlékjegyet, szaloncukrot osztogat és közös fénykép is készülhet vele. 

 

Családok számára 2013. december 7-én (szombaton) indul a Mikulásvonat fűtött és fedett kocsikkal.
Előzetes jelentkezés: (30) 474-21-46
 

Királyrét, Rénszarvas Expressz

 

A Mikulás 2013. december 7-én és 8-án látogat Királyrétre. Aki szép verset, mondókát mond neki, vagy énekel, az jándékot kap. A hagyományos diesel mozdonyok mellett a gőzös is közlekedik majd ezen a vonalon.  Bővebb információkért kattintsatok ide.

 

 

Lilafüred

 

A "Diósgyőrért" Közhasznú Alapítvány 2013-ban immáron 11. alkalommal indítja útjára az Északerdő Zrt-vel együttműködésben a Diósgyőri MikulásvonatŽ-ot.

 

A 2006. évben Miskolc városa által Nívódíjjal elismert rendezvényen 2013. november 28. (csütörtök) és december 18. (szerda) között napi 4 vonattal, összesen 84 alkalommal szállítja a Lillafüredi Kisvasút Miskolc, Dorottya utcai végállomásáról a gyermekeket a Mikulás Lillafüredi Mesebirodalmába, ahol egy exkluzív interaktív mesejáték keretében a Mikulással is találkozhatnak a kicsik.

További információk itt
 

Cikkajánló