A tiszta levegőért mozdulnak Kőszegen is

Az Európai Mobilitási Hét keretében gazdag programkínálattal csábítják a természetjárókat a nyugati végekre.

Szerző:
TM.hu
naturpark.hu
Fotó:
Solio
2013. szeptember 9.

Az Európai Mobilitási Hét keretében gazdag programkínálattal csábítják a természetjárókat a nyugati végekre.

Kontinensünk legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi programsorozatára, amelyet minden évben szeptember 16. és 22. között rendeznek meg, az idén 116 magyar település regisztrált. Országszerte ennyi helyszínen hívják majd fel figyelmünket arra, hogy utazási szokásainkkal mindannyian befolyásolhatjuk lakóhelyünk, környezetünk levegőjének tisztaságát.

 

Mi most a kőszegi programokat szeretnénk figyelmetekbe ajánlani, ahol kilenc napon keresztül több, természetjárók számára izgalmas megmozdulásra is sor kerül.

 

A Mobilitási Hét kezdetén, 14-én, egy 56 km hosszú remek túrával indíthattok az Írottkő körül. Rohoncból reggel fél hétkor indul a Kőszegi-hegységen át vezető körtúra.

 

Ha szeretnétek felmászni az Írottkőre, akkor 15-én induljatok útnak Velemből. A 7 km-es túra 8:30-kor indul, és a Naturparkban fúvószenével, vetélkedővel várják a résztvevőket.

 

 

"TISZTA LEVEGŐ - MOZDULJ ÉRTE!" címmel szeptember 20-án a Bechtold Látogatóközpont előtti téren, az Aradi Vértanúk parkjában 13 órától gyermekprogramok, játékok, csapatverseny iskolásoknak: KRESZ totó, kerékpáros ügyességi verseny és vetélkedők várják az érdeklődőket Kőszegen. A program ideje alatt 17 óráig ingyenesen léphettek be a látogtóközpontba.

 

21-én egy közepesen nehéz túrára invitálnak titeket a szervezők. Az útvonal: Kőszeg-Andalgó-Rattersdorf (Rőtfalva)-Paradicsomos (óriásfenyők)-Hammerteich feletti út - Stölzer - Tábor hegy alatti belső út - Zeiger nyereg - Hétforrás - Kőszeg. Táv: 23 km, időtartam: 9 óra.

 

Másnap, 22-én pedig az V. Citycross Kőszeg belvárosi mountainbike körversenyt rendezik meg a városban 11 és 12 óra között.

Cikkajánló