A világ leghosszabb síversenyére készülnek Nassfelden

A heves havazások miatt elhalasztották a 2015. január 17-re tervezett versenyt 2015. február 28-ra - így 1 méter feletti hóval és kitűnő pályaviszonyokkal várja a karintiai Nassfeld a sífutó hölgyeket és urakat.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
www.nassfeld.at/hu
2015. február 18.

A heves havazások miatt elhalasztották a 2015. január 17-re tervezett versenyt 2015. február 28-ra - így 1 méter feletti hóval és kitűnő pályaviszonyokkal várja a karintiai Nassfeld a sífutó hölgyeket és urakat.

A 800 résztvevő nemcsak a becsületéért küzd, hanem idén külön jutalmazzák a kitartást is: bárki, aki végigcsinálja a futást középidővel, egy kis szerencsével értékes autót nyerhet. Amennyiben ez nem sikerülne, a többi versenyzőnek sem kell keseregnie, hiszen a következő középidővel befutónak a rendelkezésre bocsájtanak egy másik autót hat hónapos időtartamra. Továbbá egyéb értékes díjakat is kisorsolnak a versenyzők között.

 

A versenyhez az állóképesség elengedhetetlen. A február 28-ai eseményen közel 800 hobbisportoló vág neki a 6400 méter magas és összesen 25.6 kilométer hosszú távnak. A pályaszakasz - ami a Guiness-rekordok könyve szerint a világ leghosszabb sífutó pályája - áthalad az egész síterepen - kis pihenőket csak a felvonóutak nyújtanak, amelyek az egyes részeket összekötik. A Millenium-Express völgyállomásánál lévő cél előtt a résztvevőknek le kell küzdeniük a 7.6 km hosszúságú Carnia-távot, amely 1800 méterről 600 méteres tengerszint feletti magassághoz vezet. A versenyszakasz a közönségtől elzárt sípályákon át halad. Az irányt előre megadják. A lifthasználat is beleszámít a verseny teljesítési idejébe. A 20 fős résztvevő csoportok 2 percenként startolnak el.

 

 

A pályaszakasz - ami a Guiness-rekordok könyve szerint a világ leghosszabb sífutó pályája - áthalad az egész síterepen


Jelentkezés:
- Jelentkezni a www.schlagdasass.at weboldalon lehet 2015. február 23-ig. Egyéni indulás esetén a nevezési díj 39 €, csoportban 33 €/fő, amely tartalmazza a nevezési díjat, befutó csomagot és egy kedvezményes napijegy vouchert. A résztvevők az Armin Assinger által aláírt rajtszámokat hazavihetik ajándékként. A 13 órakor kezdődő díjátadó ünnepség keretein belül a résztvevők és a közönség egy divatbemutatót is megtekinthetnek.

Forrás és bővebb infó:
www.nassfeld.at/hu

Kapcsolódó cikkek:
Az Alpok leggyorsabb főzőtanfolyama
Karintia: napfény, hó, síelés, szabadság

Cikkajánló