Augusztus utolsó hétvégéjén indulnak a szarvasbőgés-túrák

Gemencen már elkezdődött a szarvasbőgés, ezért elindították az erdei vasutazással egybekötött programot.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Adobe Stock (kiemelt kép)
Forrás:
Gemenc Zrt.
2021. augusztus 27.

Gemencen már elkezdődött a szarvasbőgés, ezért elindították az erdei vasutazással egybekötött programot.

A népszerű szarvasbőgés-hallgató túrák a pörbölyi Ökoturisztikai Központból indulnak. Augusztus 27. és szeptember 11. között pénteken és szombaton a résztvevők az erdei vasúttal juthatnak el a „leghangosabb” erdőrészekbe, ahol nagy eséllyel lehet szarvasbőgést hallani – írja a Gemenc Zrt. a honlapján.

A program egy előadással kezdődik 17 órakor. Kiderül, hogy hányféle bőgő hang létezik, hogy hogyan élnek a gímszarvasok, és hogy mit lehet kiolvasni egy elhullajtott agancsból. Lehet választani vacsorával egybekötött programot is. A kisvasút 18.30-kor indul, ezután a résztvevők egy réten vagy tisztáson hallgathatják a bikák hangját. Megpillantani nagy valószínűséggel nem lehet majd őket, és a bőgés intenzitása is estéről estére változik – bocsátják előre a szervezők.

A túrák célja, hogy a résztvevők a lassan besötétedő réten vagy tisztáson csendben ücsörögve, sétálva átérezhessék a bikák hangjától zengő erdő különleges hangulatát. Nem valószínű, hogy meg is pillanthatják a közelükben bőgő szarvasokat, és a bőgés intenzitása is estéről-estére változik.

A részletekért látogass el az erdészet honlapjára.

Cikkajánló