Bakonyi élményvonatozás extrákkal az Ördög-árokba

Szeptember 25-én különvonat indul Győrből a Zirc-Dudar-Dudarbánya vasútvonalra, az Ördög-árok szurdok bejárására. A vadregényes bakonyi kirándulás után pedig a dudari körte- és diófesztiválra is becsatlakozhatsz.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Harmati Marcell / Bakonyvasút Szövetség
Forrás:
Cuha-völgyi Bakonyvasút Szövetség
2021. szeptember 2.

Szeptember 25-én különvonat indul Győrből a Zirc-Dudar-Dudarbánya vasútvonalra, az Ördög-árok szurdok bejárására. A vadregényes bakonyi kirándulás után pedig a dudari körte- és diófesztiválra is becsatlakozhatsz.

A Cuha-völgyi Bakonyvasút Szövetség 2021. szeptember 25-én különvonatot indít Győrből Porva-Csesznek, Zirc érintésével a személyforgalommal nem rendelkező Zirc-Dudar-Dudarbánya vasútvonalra, az Ördög-árok szurdokába.

Az Ördög-árok a Magas-Bakony egyik legvadregényesebb túrahelyszíne, amely még Csesznek felől is csak 12-14 km-es túrával közelíthető meg. Vasúton az év többi napján nem közelíthető meg. Dudarról ugyanez a piros színnel jelzett turistaúton mindössze 3, tehát oda-vissza mintegy 6 km. A túrát a Bakonyvasút által felkért túravezetők segítik. Ugyanezen a napon lesz Dudaron a körte- és diófesztivál, ahová az utasok a túrát követően ellátogathatnak.

A különvonat Győr és Dudar között odaútban csak Porva-Csesznek megállóhelyen és Zircen áll meg. Visszaútban Vinye megállóhelyen is fel lehet szállni. Porva-Csesznek megállóhelyen várja a látogatókat a Bakonyvasút Szövetség vasúttörténeti kiállítása, és egész nap nyitva tart a szintén a szövetség által működtetett büfé.

A vonat Dudar megállóhelyről Dudarbánya rakodópályaudvarig közlekedik tovább. Ide azokat a vasútbarátokat várják, akik elsősorban a személyforgalommal nem rendelkező Zirc-Dudar vasútvonal megtekintésére, a vonat fotózására érkeznek. A mozdony átjárását, a rakodó megtekintését követően a vasútbarátokat is várja a körte- és diófesztivál, mely a vonat végállomásáról 1 km-es sétával közelíthető meg.

Program

  • Indulás Győrből 8:50 órakor különvonattal
  • Érkezés Dudarra 10:50 órakor
  • Vezetett túrák indulása Dudar vasúti megállóhelyről 11.00 órakor
  • Ördög-árok megtekintése 12 – 13 óra között
  • Visszaérkezés Dudarra 14 órakor
  • Részvétel a körte- és diófesztiválon 14 – 15 óráig
  • Visszaindulás Győrbe a különvonattal 15.00 órakor
  • Visszaérkezés Győrbe 17.25-kor

Jelentkezés a különvonatra az info@bakonyvasut.hu ímélcímen lehetséges. További részletek és díjak a bakonyvasut.hu weboldalon!

Cikkajánló