Balatoni kék út, ami több mint egy túra

Egy vérbeli túrázó a Balatonra is más szemmel tekint, mint a legtöbb kikapcsolódásra vágyó turista.

Szerző:
Lánczi Péter
Fotó:
Gulyás Attila
2018. július 2.

Egy vérbeli túrázó a Balatonra is más szemmel tekint, mint a legtöbb kikapcsolódásra vágyó turista.

A tó északi partszakasza nem csupán strandjaival, híres borvidékeivel és gasztronómiai kínálatával csábítja a táj szerelmeseit, turistaútjaival kevésbé ismert, ugyanakkor varázslatos helyszínekre is elkalauzol.

 


Legtöbben a Balaton-felvidéki Kéktúra hallatán egyből az Országos Kéktúra (OKT) Balaton-felvidéken is átvezető szakaszára gondolnak, ami viszont nem azonos a Balaton saját, kék sávval jelzett útjával. Előbbi Keszthelytől Nagyvázsonyig kanyarog a Balaton környéki tájban, míg utóbbi Pétfürdőtől Badacsonyig, főként a magyar tenger panorámájával kísér minket. Végigjárása a puszta élményszerzés mellett - ugyanúgy, mint az OKT esetében - túramozgalom keretében is kivitelezhető, amiért akár két jelvényt is begyűjthetünk.

 


Mi is végigjártuk Balaton saját kék útját, amely száz kilométeren keresztül tárta fel előttünk a környék izgalmas látnivalóit és páratlan természeti kincseit. Ha kíváncsi vagy milyen varázslatos helyekren jártunk, olvasd el a Turista Magazin július-augusztusi számát, melyben hasznos tanácsokat is adunk a túra teljesítéséhez.


JÚLIUS-AUGUSZTSZTUSI ÖSSZEVONT SZÁMUNKAT ITT TUDOD ONLINE MEGRENDELNI, ELŐFIZETNI PEDIG ITT TUDSZ RÁNK. RÁADÁSUL A KÖVETKEZŐ HÓNAPOKBAN EGY-EGY SZÁLLÁSHELYKALAUZT KAPNAK AJÁNDÉKBA A LEGHŰSÉGESEBB OLVASÓINK.
 

Cikkajánló