„Batnight”-dömping és fotótúra - Programajánló hétvégére

Gyalogos és kerékpáros teljesítménytúrák, nemzeti megemlékezés, fotó- és vízitúra - ezeket is ajánljuk a hétvégére, bízva abban, hogy az időjárás kegyes lesz mindenkihez.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Bakonyi Kalandorok TE
2016. augusztus 24.

Gyalogos és kerékpáros teljesítménytúrák, nemzeti megemlékezés, fotó- és vízitúra - ezeket is ajánljuk a hétvégére, bízva abban, hogy az időjárás kegyes lesz mindenkihez.

1. Magas-Bakony Teljesítménytúrák

 


A Bakonyi Kalandorok Turista Egyesület teljesítménytúrája a Magas-Bakony Tájvédelmi Körzet vadregényes tájait érinti. Öt különböző résztáv közül választhatnak a nevezők, így mindenki megtalálja a kedvére való kihívást. A túra az Észak-Dunántúli Kupa fordulója.

Mikor?
2016. augusztus 27.
Hol?
Rajt: Bakonybél
Még több infó a teljesítménytúráról itt.

2. Ünnepség a Mohácsi Nemzeti Emlékhelyen

 


Kiránduljatok el a Mohácsi Nemzeti Emlékhelyre, ahol minden évben megemlékeznek a tragikus végű csata áldozatairól, és megkoszorúzzák a hősi halottak tömegsírjait. Az emlékhely idei programjai közül kiemelt figyelmet kap a mohácsi csata 490. évfordulóján tartandó ünnepségsorozat, ahol hagyományőrző egyesületek tartanak bemutatót. 
Mikor?
2016. augusztus 27.
Hol?
Mohács-Sátorhely
Még több infó a megemlékezésről itt.

3. BATNIGHT 2016

 


A Nemzetközi Denevéréj alkalmából családi programot szerveznek Denevérek Éjszakája címmel: a denevérek életéről szóló előadást terepi bemutató követi denevérfogással és -gyűrűzéssel, ahol a gyerekek kézbe is vehetik a repülő emlősöket.
Mikor?
2016. augusztus 27.
Hol?
Felsőtárkány, Nyugati Kapu Látogatóközpont
Még több infó az eseményről itt.
További „denevéres” programok:
Denevérest Abaligeten
Nemzetközi Denevér-éjszaka - BATNIGHT 2016
Kezdődik a denevérnász a Pál-völgyi kőfejtőben

4. „Fókuszban a Puszta” - Vadló-fotótúra

 


A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság fotóstúrát szervez, melynek fő célja a területen élő Przsevalszkij-lovak és rekonstruált őstulkok fotózása lesz. Ami szükséges: nagy zoom átfogású digitális fényképezőgép vagy tükörreflexes fényképezőgép legalább 200-300 mm gyújtótávolsággal, színben a környezetbe jól illeszkedő öltözék. Program: hajnali, délelőtti és délutáni, alkonyati fotózás.
Mikor?
2016. augusztus 27. 4.30
Hol?
Hortobágyi Nemzeti Park Látogatóközpont
Még több információ a fotótúráról itt.

5. Kenus vízitúra és gyalogtúra Mártélynál

 


Mártélyon most szombaton a délelőtti vízitúrát délutáni gyalogtúra is követi. Délelőtt a holtág vizén evezve madarászhatsz, majd ha még bírod szusszal és van kedved, a mártélyi Tisza vadregényes ösvényein túrázhatsz délután.
Mikor?
2016. augusztus 27. 9.00 és 13.30
Hol?
Mártélyi strand parkolója
Még több infó a vízitúráról itt, a gyalogtúráról pedig itt.

6. Ipolymente 95/75 kerékpáros teljesítménytúra


A Börzsöny Természetbarát és Hegymászó Egyesület (BTHE) két távon indítja kerékpáros teljesítménytúráját a következő útvonalon: Szob - Ipolydamásd - Letkés - Ipolytölgyes -Ipolydamásd - Letkés - Ipolytölgyes - Vámosmikola - Tésa -Parassapuszta, határátkelő és Šahy (Ipolyság) vagy Vyskovice nad Ipl’om (Ipolyvisk) - Sazdice (Százd) - Ipel’sky Sokolec (Ipolyszakállos) - Pastovce (Ipolypásztó) - Salka (Szalka) - Letkés - Ipolydamásd - Szob. Táv: 95,75 km. Szint: 450, 400 m. Szintidő: 6,5 óra. 
Mikor?
2016. augusztus 28.
Hol?
Szob
Még több információ az kerékpáros versenyről itt.
 

 

Cikkajánló