Bezár a Tűztorony és a Soproni Múzeum összes kiállítóhelye

Takarékossági okok miatt november 1-től fél évig nem fogad látogatókat a Soproni Múzeum összes kiállítóhelye, így a Tűztorony sem.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Pálvölgyi Krisztina (kiemelt fotó)
Forrás:
sopronimuzeum.hu
2022. október 4.

Takarékossági okok miatt november 1-től fél évig nem fogad látogatókat a Soproni Múzeum összes kiállítóhelye, így a Tűztorony sem.

A soproni közgyűlési határozat értelmében a Soproni Múzeum valamennyi kiállítóhelye bezár november elsejétőláll a Soproni Múzeum közleményében. A megnövekedett energiaárak miatt meghozott takarékossági intézkedések egyike ez, így fél évig nem lesz látogatható Sopronban a Tűztorony és az összes múzeum. A kiállítóhelyek megnyitását 2023. májusára tervezik.

Októberben azonban még van lehetőségünk felmászni a toronyba, vagy elmenni valamelyik soproni múzeumba, amelyek az őszi nyitvatartás szerint várják a látogatókat. A Tűztorony a hét minden napján 10-től 17-ig, a Macskakő Gyermekmúzeum keddtől vasárnapig szintén 10-től 17 óráig látogatható októberben. A Lenck-villa és kertje, hétfő kivételével minden nap 10-től 17 óráig lesz nyitva, a Központi Bányászati Múzeum pedig ebben a hónapban csak hétvégén nyitja ki kapuit a nagyközönség számára, péntektől vasárnapig 10-től 17 óráig.

Cikkajánló