Bringásközpont és turistacentrum a megújult Rudolf-tanya

A Mátrában fekvő Rudolftanya mostantól az Országos Kékkörhöz kapcsolódó kerékpáros pihenőhelyként és turistacentrumként várja a természetjárókat.

Szerző:
MTI
Fotó:
Francz Ilona FM Sajtóiroda
Egererdő Zrt.
2015. október 5.

A Mátrában fekvő Rudolftanya mostantól az Országos Kékkörhöz kapcsolódó kerékpáros pihenőhelyként és turistacentrumként várja a természetjárókat.

A 700 méteres tengerszint feletti magasságban fekvő Rudolftanya a kerékpáros-turizmus fellegvára lehet - hangzott el a felújított Rudolf-tanya turistaház átadásán.

 

Horváth László (országgyűlési képviselő), Győri Tamás József (a Magyar Természetjáró Szövetség igazgatója), Fazekas Sándor (földművelésügyi miniszter) és dr. Jung László, az Egererdő Zrt. vezérigazgatója


„Bízom benne, hogy ez a fejlesztés mind több természetjárót vonz majd. Fontos az is, hogy ezek a létesítmények hosszú távon szolgálják a turizmust” - hangsúlyozta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.


A 70 millió forintos beruházás révén összesen 72 embernek tudnak szállást biztosítani. A költségek zömét, mintegy 50 millió forintot, pályázaton nyerte el az Egererdő Zrt., a többit saját erőként tették hozzá.

 

Az átadóra stílusosan kerékpáron érkeztek


Győri Tamás József, a Magyar Természetjáró Szövetség igazgatója, a fejlesztéssel összefüggésben elsősorban az összefogás jelentőségét emelte ki. Szavai szerint a magyarországi természetjárás reformját segíti az Észak-Magyarország régióban fejlesztésekre fordított 1,1 milliárd forintnyi pályázati forrás.

 

Cikkajánló