Busójárás, vulkántúra és farsang az erdőben - Hétvégi programajánló

Elmennél egy kiadós túrára, vagy a hagyományőrző programok felé húz a szíved? Most inkább mások utazós élményeit hallgatnád szívesen? Válogass eheti programajánlónkból.
 

Szerző:
TM
Fotó:
Facebook/Királyréti Erdei Iskola és Látogatóközpont a Hiúz Házban
Hörpölin
360fokbringa.hu
www.skanzen.hu
Shutterstock
2016. február 3.

Elmennél egy kiadós túrára, vagy a hagyományőrző programok felé húz a szíved? Most inkább mások utazós élményeit hallgatnád szívesen? Válogass eheti programajánlónkból.
 

1. Erdei farsang Királyréten

 

 

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága rendszeresen szervez tematikus családi programokat. Ezen a hétvégén rendhagyó farsangi túrával várják az érdeklődő szülőket, nagyszülőket, gyerekeket Királyréten. A 2 kilométeres, 2 órás séta szombaton két időpontban indul a Királyréti Erdei Iskola és Látogatóközpontból, a Hiúz Háztól. Előzetes bejelentkezés szükséges, elérhetőségek itt
Mikor?
2016. február 6. 11.00 és 14.00
Hol?
Hiúz Ház (Királyréti Erdei Iskola és Látogatóközpont, Szokolya - Királyrét)
Bővebb info ide kattintva.
 

 

2. Várromtúra a Vértesben

 

 

Péntekre szép időt mondanak, úgyhogy ha megteheted, töltsd a napot a természetben! A setafika.hu aznapra egy 17 kilométeres, kevés emelkedővel és sok kilátóhellyel fűszerezett túrát ajánl a Vitányvárhoz. A tervezett útvonal: Szárliget - Mária-szakadék - Vitányvár - Kis-Zsidó-hegy - Nagy-Csákány - Szárliget. A részletekért, mint a találkozási hely, az indulási és a visszaérkezési időpont, kattints ide! Némely információ eléréséhez előbb regisztrálnod kell az oldalon.
Mikor?
2016. február 5.
Hol?
Vértes
Még több információ ide kattintva

 

3. Árpi és Zita világkörüli nászútjáról mesél

 

 

Harkányi Árpád és Zárug Zita nyár végén tértek vissza nem mindennapi kerékpáros nászútjukról, amiről mi is sokszor beszámoltunk nektek. 1550 nap utazás, 40 000 km és 46 ország van a hátuk mögött. Az amerikai kontinensen szerzett élményeikből te is ízelítőt kaphatsz pénteken este a budakalászi Kós Károly Művelődési Házban a „Nászút a világ körül, mert csak egyszer élünk” elnevezésű programsorozat befejező részén.
Mikor?
2016. február 5. 19.00
Hol?
Budakalász, Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár
Még több info itt

 

4. Télűzés magyar módra

 

 

Farsang csütörtöktől húshagyó keddig tart a busójárás, főszerepben a rémisztő külsejű, faálarcos, bundába öltözött alakokkal, meg persze a zenével és a mulatozással. Lesz felvonulás, koporsóégetés, zajkeltés, néptáncbemutató és kézműves vásár. A busójárás az eredeti hagyomány szerint házról házra járó télűző, és termékenységvarázsló szokás volt, de egyben a fiatal legények férfiavató rítusait is hordozta.
Mikor?
2016. február 4-9.
Hol?
Mohács
Információ: www.mohacsibusojaras.hu

 

5. Pillantás egy vulkán belsejébe

 

 

Vasárnap két izgalmas gyalogtúrán vehetsz részt a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság jóvoltából. Az első kirándulás a Hegyestűhöz vezet, ahol a bazaltvulkánosság megismerése mellett szép időben még a lenyűgöző körpanorámában is gyönyörködhetsz. A második helyszín a Szentbékkállai kőtenger, amiről a szakvezetésnek hála garantáltan rengeteg új érdekességet tudhatsz meg. A két túra összesen 6 kilométer gyaloglást jelent.
Mikor?
2016. február 7. 10.00
Hol?
Hegyestű Geológiai Bemutatóhely, Szentbékkállai kőtenger
Bővebben ide kattintva.

Cikkajánló