​Elindult a nevezés a Gerecse 50 teljesítménytúrára

Február 10-én indult az online nevezés hazánk legnépszerűbb teljesítménytúrájára és az 50 km-es táv fele már be is telt.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Farkas Péter (kiemelt kép)
2020. február 10.

Február 10-én indult az online nevezés hazánk legnépszerűbb teljesítménytúrájára és az 50 km-es táv fele már be is telt.

Kiadónk, a Magyar Természetjáró Szövetség rendezi április 18-án a 39. Gerecse 50 teljesítménytúrát, amelynek négy távjára (10, 20, 30 és 50 km) február 10-én nyitották meg az online nevezési felületet. Cikkünk kikerülésekor a legnépszerűbb, 50 km-es táv helyeinek 60 százaléka már elkelt, de néhány óra alatt a 10 km-es táv harmada is betelt. A sietség oka nem véletlen, ugyanis - a környezetterhelés minimalizálása miatt – idén is korlátozott számban lehet nevezni: az 50 km-es távon 3000, a 30 km-es távon 2000 résztvevőt várnak a szervezők, reggel hat órás rajtolással. A rövidebb távok rajtja 9:00-11:00 között lesz; a 20 km-es távon 2000 fő, míg a legrövidebb, 10 km-es távon 1000 túrázni vágyó indulhat majd útnak.

A 50 km-es túraútvonal idén újítást tartalmaz, a Gorba-nyeregtől a piros kereszt jelzés mostantól az erdőn keresztül vezet Tardosra, ezzel csökken az aszfaltúton gyalogolt szakaszok száma és nő a túrázók biztonsága. Újdonság még, hogy környezetvédelmi okokból idén nyomtatott helyett digitális oklevelet kapnak a teljesítményüket ezzel is igazolni vágyók, valamint a célban az aktuális beérkezők és egyéni menetidejük kijelzőn lesz követhető. A PET palack-mentes rendezvényen több ponton biztosított az ivóvízvételi lehetőség, de a szervezők vállalták a szelektív hulladékgyűjtést is rendezvény központjának számító Szent Borbála téren, valamint a túrát követően a teljes túraútvonal megtisztításáról is gondoskodnak.

Tipp - így nevezhetsz kedvezménnyel

A Gerecse 50-re az MTSZ által kiadott Természetjáró (TEKA) kártyával 20 %-os kedvezménnyel lehet nevezni, a MÁV jegypénztáraiban megváltott menettérti vonatjegyekre pedig 50 % kedvezmény érvényesíthető.


Cikkajánló