Élmények a természetben – öt klassz program gyerekeknek

Egy kirándulás már önmagában is szuper program a gyerekek számára, de az élményeket még lehet fokozni, például olyan túrákkal, programokkal és tanösvényekkel, amelyeket kifejezetten gyerekek számára alakítottak ki. Néhány ötlet kisgyerekes családok számára, Pécstől Aggtelekig.

Szerző:
Turista Magazin
2021. augusztus 6.

Egy kirándulás már önmagában is szuper program a gyerekek számára, de az élményeket még lehet fokozni, például olyan túrákkal, programokkal és tanösvényekkel, amelyeket kifejezetten gyerekek számára alakítottak ki. Néhány ötlet kisgyerekes családok számára, Pécstől Aggtelekig.

Óvodás séta a pécsi Pintér-kert Arborétumban

Ezen a túrán szimatolva, tapogatva ismerkedhetnek meg a gyerekek a Pintér-kert csodálatos növényeivel. A program keretében az óvodások megismerhetik a kert illatösvényét és a tavakban élő aranyhalakat is.

A Pintér-kert Arborétumban mi is jártunk korábban, cikkünket itt olvashatjátok.

A program időpontja: 2021. augusztus 11. 9 és 13 óra
A programon való részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges!
E-mail:
neubauern@ddnp.hu

Baradlamanó birodalma

A Baradla-barlang aggteleki szakaszán mesés barlangtúrára várják a kisgyerekes családokat. Az egyórás túra során a gyerekek megismerhetik Baradlamanó elvarázsolt, föld alatti birodalmát, miközben megtudhatják, hogyan keletkeztek a barlangok és milyen élőlények laknak itt, a Hangversenyteremben pedig a résztvevők zenét hallgatva csodálhatják meg a szebbnél szebb cseppköveket.

A program előzetes bejelentkezéshez kötött, a tervezett időpont előtt legalább egy héttel. A túra minimum 5 belépőjegy megváltásával indul, a maximális létszám 30 fő.

További részleteket itt találtok.

Információ: Információs Iroda, Aggtelek, telefon: +36 48 503 000, e-mail: informacio@anpi.hu

Izgalmas nyomozás a Holt-Körös partján

Szarvason két helyszínen is izgalmas nyomozásra várják a családokat. A Szarvasi Arborétum új attrakciója, a Csodaösvény kalandpálya, amely játék és mese egyben. A túrára jelentkező csapatok a pénztárnál egy mesetarisznyát kapnak, amelyben minden szükséges segédeszközt megtalálnak. A túra során számos próbatétel várja őket, a cél, hogy kiderítsék, milyen veszély leselkedik a Pepi-kertre, és megmentsék a kert tündérét. A kalandtúrát elsősorban 4-12 éves gyerekekkel érkező családoknak ajánlják. A játék érinti a kert legszebb részeit, nevezetességeit, így a csapatok mindeközben felfedezhetik az arborétumot is.

További részleteket itt találtok.

Információ és bejelentkezés: 06 70-547-2986

Szintén Szarvason, a Körösvölgyi Állatparkban is kipróbálhatnak a kisgyerekes családok egy játékot, és az állatpark bejárása közben egy kalandos nyomozásban vehetnek részt.

Információ, jelentkezés: Körösvölgyi Állatpark, +36 30 475 1789, korosvolgy@kmnp.hu

Mimo és Csipek a fővárosban kalandozik

Hallottatok már Mimóról és Csipekről, a két színes, cserfes és rettentően kíváncsi öko-mesehősről? Ők az Európalánta Egyesület által létrehozott meseösvények túravezetői, akik játékosan ismertetik meg a gyerekeket egy-egy terület állat-, és növényvilágával, miközben felhívják a figyelmet a természeti értékek megőrzésére és a természetjárás szabályaira is.

Meseösvényeket a főváros több pontján is találhattok, például a Ferenc-hegyen, a Sas-hegyen, a Kis-Sváb-hegyen, valamint az óbudai Záporkertben, ahol a városi kertekkel ismerkedhetnek meg a gyerekek. Az egyes tanösvényekhez egy-egy mese is tartozik, az állomásokon pedig interaktív játékokat próbálhatnak ki a gyerekek.

További részleteket itt találtok.

Égerösvény Zalakaroson

A zalakarosi fürdő közelében található kis tanösvény az égerliget élővilágával ismerteti meg a látogatókat, és leginkább a kisebb gyerekeket, hisz az útvonalon mesefigurák, például a szépséges Tőzike tündér, kísérik végig a kirándulókat.

Az élményeket tovább fokozzák az interaktív játékok, a játszótér és maga az a tény, hogy az erdőben kanyargó 250 méter ösvény tulajdonképpen egy lábakon álló pallósor. Az égeresben több védett növény is él, például tavaszi tőzike, fehér zászpa és tőzegpáfrány.

További részleteket itt találtok.

Innen pedig csak egy nagy lépés a Kis-Balaton, ahol az idei évtől már kenuval is eljuthatunk a fokozottan védett Diás-szigetre, ami kizárólag a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság szakvezetéses túrái során látogatható. Idén nyitotta meg a kapuit Fenékpusztán a Kis-Balaton Látogatóközpont, ahol szintén számos izgalmas program várja a gyereket. Érdemes útba ejteni a Kápolnapusztai Bivalyrezervátumot is, ahol több fejlesztés is történt az idei évben. A Kis-Balatonnál korábban mi is jártunk, cikkünket itt olvashatjátok.

Cikkajánló