Beköszöntöttek a fagyos éjszakák

A Tátrában most is havazik, Magyarországon pedig sok helyen süllyedt 0 fok alá a hőmérő higanyszála tegnap éjjel.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Adobe Stock (kiemelt kép)
Forrás:
Időkép
Országos Meteorológiai Szolgálat
2023. október 9.

A Tátrában most is havazik, Magyarországon pedig sok helyen süllyedt 0 fok alá a hőmérő higanyszála tegnap éjjel.

Megérkezett az igazi ősz, sőt, az első fagyos éjszakán is túlvagyunk. A hidegfront viharos széllel tört be északkelet felől, így az ország nagy területén 0 fok alá csökkent a hőmérséklet. A leghidegebb Nyírtasson volt, ott -4,2 fokot mértek, de az Országos Meteorológiai Szolgálat adatai alapján átlagosan mindenhol 5-15 Celsius-fokkal kevesebb volt, mint előző éjjel. Nyírábrányban -3, Mátészalkán -2,1, Nyírteleken és Ököritófülöpösön -1,9 Celsius-fokot mutatott a hőmérő.

A hidegbeömlés a Tátrát sem kerülte el, hegycsúcsaira mintha porcukrot szórtak volna, és a magasabb csúcsokon reggel még biztosan havazott – írja az Időkép. A Lomnici-csúcson negyed 9-kor -4 fok, a Chopokon -5 fok volt.

Az elkövetkezendő napokban szintén északon, északkeleten lehet a leghidegebb. Hétfőn délután esőre is számíthatunk, kedden már csak a Dunántúlon eshet némi csapadék. Napközben 14-25 fok várható. Szerdán és csütörtökön ennél melegebb lehet, ekkor már több napsütésre is számíthatunk. Szerdára 18-27, csütörtökre 22-28 Celsius-fokot jósolnak.

Cikkajánló