Keresés eredménye

A tátrai teherhordók munkája ma is nélkülözhetetlen

Aki túrázott már legalább egyszer a Magas-Tátrában, bizonyára összefutott az elképesztő terheket cipelő tátrai teherhordókkal. Gondoltátok volna, hogy köztük vannak nyugdíjaskorú serpák is, akik ma is rendszeresen visznek fel ellátmányt a menedékházaknak?

2021.12.10.

60 kg szemetet szedtek ki a tátrai tavakból

A Tátrában minden évben megszervezik a magashegyi tavak tisztítását, amely során búvárok szedik össze a tómedrekben talált oda nem illő tárgyakat. A legtöbb szemetet idén is a Csorba-tóból hozták fel.

2021.12.08.

Megszámolták a tátrai zergéket

A Tátra szlovák és lengyel oldalán minden évben kétszer megszámolják a Tátra szimbólumának számító zergéket. Az október utolsó hetében elvégzett őszi számlálás során 1095 állatot láttak.

2021.11.24.

Megnyílt a tátrai jégkatedrális

Megnyitotta kapuit a jégdóm az Ótátrafüred feletti Tarajkán, amelyet ezúttal a Santiago de Compostelában található Szent Jakab-székesegyház ihletett. A jégkatedrális általában áprilisig látogatható.

2021.11.22.

Kiszáradt a Kő-pataki-tó a Magas-Tátrában

Teljesen víz nélkül maradt a Magas-Tátra egyik jelképe, a Kő-pataki-tó, amely a Kő-pataki-völgy morénái között, a Lomnici-csúcs déli lejtői alatt, 1754 méter tengerszint feletti magasságban található. A kibukkanó sziklák látványa a csontszáraz tómederben egyszerre drámai és különleges.

2021.11.10.

Idén is megépül a Tátra jégtemploma

Jégszobrászok nemzetközi csapata már megkezdte a jégdóm építését Tarajkán. Remélik, idén rajtuk kívül más is láthatja majd az építményt. Tavaly, a lezárások miatt ugyanis csak kevesen csodálhatták meg a jégből faragott templomot.

2021.11.06.