Keresés eredménye

A tátrai szállodák harmada átmenetileg bezár

A nyári és a téli szezon közötti időszakban a Magas-Tátrában a szokásosnál jóval kevesebb szálláslehetőségre lehet számítani. Egyre több szálloda dönt ugyanis úgy, hogy a magas energiaárak miatt átmenetileg bezár.

2022.10.13.

Ne etesd a vadon élő állatokat!

A vadon élő állatok etetése a Tátrában is létező probléma, ezért a Tátrai Nemzeti Parkban most kampány indult azért, hogy felhívják a turisták figyelmét az etetés káros hatásaira.

2022.10.11.

Tragikus baleset történt a Tengerszem-csúcsnál

Hétvégén egy túrázó zuhant a mélybe a Magas-Tátra egyik népszerű csúcsára vezető útról. Bár az elmúlt napokban szép idő volt a Tátrában, a magasabban fekvő turistautak továbbra is havasak, jegesek, csúszósak, ezért a szakemberek mindenkit fokozott óvatosságra intenek.

2022.10.10.

A Magas-Tátra esszenciája egy körtúrában

Csipkézett hegyormokkal körbevett, zúgó hegyi patakok és kristálytiszta tengerszemek. Sziklaösvényes-láncos kapaszkodás varázslatos panorámákkal. Kényeztető menedékházazás és persze megannyi felejthetetlen élmény. Ezek mind beleférnek akár egy egynapos túrába is, tökéletesen bemutatva a Magas-Tátra változatos és elkápráztató környezetét.

2022.08.02.

A Magas-Tátra rejtett emlékei

A magyar turistaság és hegymászás bölcsőjét a Kárpátok legmagasabb vonulatánál, és egyben a világ legkisebb magashegységében találjuk. A trianoni döntés ugyan elcsatolta hazánk legszebb és legnagyobb hegyeit, ennek ellenére a Magas-Tátra, még ha csöndben is, de őrzi a magyar turistaság emlékeit.

2022.07.17.