Erdei Vándortáborok: áram és internet nélkül is jól érezték magukat a fiatalok

Augusztus végén zárult az idei Erdei Vándortábor Program. 2022-ben 12 útvonalon járhatták be a felső tagozatos és középiskolás diákok a hazai erdőket.

Szerző:
Turista Magazin
Forrás:
SEFAG Zrt. Sajtóközlemény
2022. szeptember 9.

Augusztus végén zárult az idei Erdei Vándortábor Program. 2022-ben 12 útvonalon járhatták be a felső tagozatos és középiskolás diákok a hazai erdőket.

A programot az Országos Erdészeti Egyesület koordinálja, és lényege, hogy a fiatalok megismerkedjenek a természetközeli életmóddal, a környezettudatos gondolkodással. A pedagógusok szerint a táborozók különösen élvezték, hogy nincs áram és internet, és rövid időn belül feltalálták magukat az online téren kívül. A vízfogyasztás és a műanyaghasználat csökkentése kreativitásra sarkallta a diákokat. A táboroknak természetesen közösségformáló ereje is van, a gyerekek megtanulnak együttműködni és segíteni egymásnak.

A vándortáborok idén fejlettebb infrastruktúrával várták a diákokat, 20-40 fős csoportokban. A Balaton-felvidék új célpont volt, itt 36 táborhelyen, kulcsosházakban és nomád helyszíneken szállhattak meg a résztvevők. Elindult az Erdei Vándor Nagykövet program, mely során 5 diákot kiválasztottak, hogy a vándortáborozást, a természet szeretetét és az erdőjárást népszerűsítsék a közösségi oldalakon. Idén másodjára szervezték meg a Vándor Viadalt, amit a tévében is közvetítettek, és amelynek keretein belül aktív, illetve logikai feladatokat kellett végrehajtaniuk a résztvevőknek.

Cikkajánló