Erdélyi túra a Hópárduc emlékére

Ha kedveled a teljesítménytúrákat és Erőss Zsolt emléke előtt is szeretnél tisztelegni, akkor vegyél részt az I. Erőss Zsolt teljesítménytúrán 2014. május 17-én.

Szerző:
forrás: aranypatko.ro
Fotó:
Tevan Imre
Mészáros Tamás
2014. március 16.

Ha kedveled a teljesítménytúrákat és Erőss Zsolt emléke előtt is szeretnél tisztelegni, akkor vegyél részt az I. Erőss Zsolt teljesítménytúrán 2014. május 17-én.

Minden évben megszervezett erdélyi teljesítménytúrával kíván emléket állítani egykori túratársuknak, Erőss Zsolt hegymászónak, az Erdélyi Kárpát-Egyesület gyergyói osztálya. Az ötletet felkarolta az országos Erdélyi-Kárpát Egyesület és a Magyarországi Kárpát-Egyesület is, más országok turista szervezeteit is tervezik meghívni, ezzel nemzetközivé téve ezt az új erdélyi teljesítménytúrát.

 

A szervezők 20, 30 és 50 kilométer hosszúságú túraútvonalat jelölnek ki a Gyergyói-havasok és Hagymás-hegység nagyrészt jelzett, több ellenőrzőpontot tartalmazó turistaösvényein.

 

Fontos!

Szállásajánlat a turizmust és bakancsos túrákat kedvelők figyelmébe:

Ezen az erdélyi túrán, az Aranypatkó Vendégházban minimum 3 éjszakára megszálló, természetkedvelő túratársak (min. 6-8 személy) részvételi díját a szállás állja, ami a következőket tartalmazza: túra térkép, túrafüzet, ellátás a túraútvonal frissítő bázisán, valamint a célban és túrajelvény is! 

 

 

 

I. Erőss Zsolt Teljesítménytúra
Erőss Zsolt 20 teljesítménytúra


Gyergyószentmiklós - 4-es km (a Fenyő útján) - Út-pataka - Pongrácz-tető - Nyerges-nyak - Likas-nyak - Gyilkos-tó


Erőss Zsolt 30 teljesítménytúra

Gyergyószentmiklós - Borzóka - Sipos - Kovács Péter (Olt forrása) - Meggyes-nyereg - Pongrácz-tető - Nyerges-nyak - Likas-nyak - Gyilkos-tó

 

Erőss Zsolt 50 teljesítménytúra

Gyergyószentmiklós - Borzóka - Sipos - Kovács Péter (Olt forrása) - Meggyes-nyereg - Pongrácz-tető - Nyerges-nyak - Vinkli-puszta - Vit-havas - Csurgó-csúcs (Lapos-havas) - Békás-szoros - Gyilkos-tó

A túra kezdési időpontja: 2014. május 17. reggel 7- 8 óra között.

 

 
 


Programok túrázóknak a Csíki-medencében
Kiss Péter emléke előtt tisztelegtek

Cikkajánló