Extrém esték a moziban

Grandiózus jelenetek az extrémsportok szerelmeseinek a filmvásznon. Kezdődik Rock’nPow és jön Simon Moro is személyesen!

Szerző:
forrás: budapestfilm.hu
2013. szeptember 12.

Grandiózus jelenetek az extrémsportok szerelmeseinek a filmvásznon. Kezdődik Rock’nPow és jön Simon Moro is személyesen!

A Rock’nPow rendezvénysorozat az év kiemelkedő extrémsport-dokumentumfilmjeit mutatja be a budapesti Toldi és Corvin moziban. A programban olyan filmek szerepelnek, mint az Into The Mind amely grandiózusságában felveszi a versenyt a Baraka című kultuszfilmmel. A 90 perces extrémsportmozi mesterien filmezett akciójelenetekkel mutatja be azt, hogy milyen élmény egy porhóval borított hegyoldalon síelni, illetve mit jelent egy óceáni hullám lejtőjén állni egy surfdeszkán.

 

A program szeptember 20-án startol a Toldi moziban, akkor egy siklóernyős film, a Something Between kerül a vászonra. A vetítést hajnalig tartó buli követi a mozi előterében.


Szeptember 27-én különleges díszletet kap a Toldi, egy sziklamászó műfal épül a mozi belsejében. Rátermett sziklamászók indulnak a boulderpárbaj nevet viselő versenyen. Emellett két komoly hegymászófilm szerepel a programban, a The Last Great Climb és a Pura Vida. Előbbi az Antarktiszon játszódik, utóbbi pedig a Himalájában.

 

Október 4-én, pénteken a Corvinban debütál a korábban említett Into The Mind.

Október 25-én, pénteken egy hegyikerékpáros film, az Arrival premierje lesz a Toldiban, melyet a Mission Antarctica, egy belevaló snowboard film követ.

 

A program egyik fénypontja Simone Moro előadása lesz november 5-én. Az olasz hegymászó napjaink elsőszámú alpinistája, 3 nyolcezer méter feletti csúcsot mászott meg elsőként télen. Mr. Moro bírja a hideget, ezekben a magasságokban, ahol télen nem ritka a -50 fok sem.

November 21-én pedig a legendás síelő és bázisugó, Shane McConkey életútját bemutató filmet vetítik a Corvinban. Minden vetítés után buli!

 

Cikkajánló