Ez a csúcs legyen az első 3000-esed! - Grossvenediger

Kóstolj bele te is egy könnyűnek mondható gleccsertúrával a magashegységek varázslatos világába.

Szerző:
Lánczi Péter
Fotó:
Lánczi Péter
2019. szeptember 2.

Kóstolj bele te is egy könnyűnek mondható gleccsertúrával a magashegységek varázslatos világába.

A Grossvenediger a maga 3666 méteres tengerszint feletti magasságával Ausztria negyedik, egyben a Keleti-Alpok Magas-Tauern hegyvonulatának második legmagasabb pontja. Pompás környezetben álló, hófödte csúcsát egy gleccseren átkelve lehet meghódítani, amiről a tapasztaltabbak azt mondják: egyáltalán nem nehéz. Ha még nem próbáltad, ne gondold, hogy távol áll tőled a hágóvas, a jégcsákány és a kötél használata. Ráadásul ez a terep tényleg kiváló a szárnypróbálgatásra, továbbá életre szóló élményt szerezhetsz.

 

 

Magam is első ízben készültem 3000 méter fölé, illetve gleccsertúrára, ezért saját Grossvenediger-túrámon keresztül szeretném némiképp oldani a magashegységekkel kacérkodók esetleges bizonytalanságát, kedvet és hasznos tippeket adva egy valóban nem túl nehéz gleccsertúrához. A csúcs megmászásához nem kell sem engedély, sem hivatásos túravezető, ám ha első alkalomról van szó, mindenféleképpen konzultáljunk profikkal, vagy legalább tapasztaltabbakkal, valamint még indulás előtt teszteljük a felszerelésünket, mert ezekkel az óvintézkedésekkel sok nyűgtől és bajtól kímélhetjük meg magunkat.

 

 

Hogy milyen körülményekre számíthatunk a hegyekben, melyek azok a felszerelések és tudnivalók, amik szükségesek a kellemetlen meglepetések elkerülésére, hogy milyen egy klasszikus hegyi hüttében éjszakázni, és mit is tartogat valójában egy ilyen gleccsertúra, arról a Turista Magazin szeptemberben megjelenő számában olvashattok részletesen.

 

SZEPTEMBERI SZÁMUNKAT ITT TUDOD ONLINE MEGRENDELNI, ELŐFIZETNI PEDIG ITT TUDSZ RÁNK.

Cikkajánló