Fekete széria – Újabb halálos baleset a Magas-Tátrában

Az elmúlt napokban több halálos baleset is történt a Tátrában. Pár napja a Tengerszem-csúcsra vezető úton történt tragédia.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Adobe Stock (Kiemelt kép)
Forrás:
magas-tatra.info.hu
2022. október 22.

Az elmúlt napokban több halálos baleset is történt a Tátrában. Pár napja a Tengerszem-csúcsra vezető úton történt tragédia.

Október 20-án, csütörtökön 14 óra 25 perckor a 112-es segélyhívó számra érkezett egy bejelentés a Tátrai Önkéntes Mentőszolgálat (TOPR) központjába egy turista lezuhanásáról – adta hírül közösségi oldalán a Magas-Tátra.info. A férfi a csúcsra vezető út felső részén található láncoktól mintegy 300-350 métert zuhant a Bula pod Rysami felé. A hegyimentők helikopterrel érkeztek a baleset helyszínére, de a férfin már nem tudtak segíteni. A meredek sziklás terepen történt zuhanás következtében a helyszínen életét vesztette.

Indulás előtt gondosan tervezzünk!
Fontos tudni, hogy ebben az időszakban a Magas-Tátra magasabban fekvő részein már téli viszonyokra kell készülnünk. Amíg a hegylábnál még gyönyörű őszi színekben gyönyörködhetünk, addig a hegyek között már csak megfelelő felszereléssel túrázhatunk. Ilyen terepen való mozgáshoz nagy tapasztalatra és téli felszerelésre van szükség: hágóvas, jégcsákány és sisak, ezek nélkül nem csak nem érdemes, de életveszélyes útnak indulni!

Cikkajánló