Felfejlesztik a Fertő tó magyar oldalát

Már idén év végén elkezdik a Fertő tó turisztikai fejlesztését. Látogatóközpontot alakítanak ki, lesz sporttelep és kemping, illetve a strand területét is megújítják.

Szerző:
turizmus.com
turizmusonline
Fotó:
facebook.com / sopron like
2018. június 18.

Már idén év végén elkezdik a Fertő tó turisztikai fejlesztését. Látogatóközpontot alakítanak ki, lesz sporttelep és kemping, illetve a strand területét is megújítják.

2018 utolsó negyedévében indulnak az előkészítési munkálatok, és a tervek szerint 2020-2021-re minden elkészül. Megnövelik és korszerűsítik a strandot, a vitorlás kikötőt, sporttelepet és kempinget hoznak létre, fogadókat és szállodát építenek, háromszázról ötszázra növelik a horgász kikötőhelyek számát, és egy olyan látogatóközpontot alakítanak ki, ahol a térség turisztikai érdekességeit mutatják be. A fejlesztéssel a tó magyar oldalának több évtizedes lemaradását pótolják.

 

 

A tervezésnél figyelembe vették, hogy a beruházás ökológiai szempontból is fenntartható legyen, így például a Fertőrákosról bevezető út kialakításánál ügyelnek majd arra, hogy ne akadályozzák a terület védett állatainak  mozgását.

 


A harmincmilliárd forintos turisztikai fejlesztés a Modern városok program keretében valósul meg, két ütemben. Ez a megállapodás nem kizárólag a tóra vonatkozik: a közlekedést, a Sopron történelmi belvárosában lévő műemlékek felújítását, illetve egy új ipari és gazdasági övezet kialakítását célozza.

 

Kapcsolódó cikkeink:

Négyszázmillióból fejlesztik a Fertő tájat

Gasztrofitnesz a Fertő tó körül

Brutális pusztítást végzett a tűz a Fertő tavon - videóval

Mostantól simán körbebringázhatod a Fertő tavat

Cikkajánló