Fókuszban négylábú társaink - Utazz kutyával!

Felpörgetendő a hazai kutyás turizmust ebbarát szálláshelyeket és szolgáltatásokat népszerűsítő kampányt szervez 2015 augusztus-szeptemberében a Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.). Még egy nyereményjátékot is indított.

Szerző:
MTI
TM
2015. augusztus 11.

Felpörgetendő a hazai kutyás turizmust ebbarát szálláshelyeket és szolgáltatásokat népszerűsítő kampányt szervez 2015 augusztus-szeptemberében a Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.). Még egy nyereményjátékot is indított.

A kutyatulajdonosok Magyarországon is egyre többen szeretnének belföldön együtt utazni és nyaralni négylábú házi kedvencükkel. Ezt a tendenciát és igényt felismerve indította el az MT Zrt. Utazz kutyával! akcióját, amelynek első elemeként új „kutyás” aloldalt hozott létre az itthon.hu portálon. Az Utazz kutyával! menüpont alatt a Nemzeti Turisztikai Adatbázis minden olyan szolgáltatója elérhető lesz, ahol saját bevallásuk szerint szívesen fogadják a négylábú útitársakat. Mindemellett az oldal számos ajánlót, ötletet, cikket, érdekességet tartalmaz, a kutyás városnézésre vonatkozó tippektől a kutyás etiketten át a magyar kutyafajtákig. Az oldal tartalmát folyamatosan bővíteni fogják.

 



A kampányhoz kapcsolódó kutyás feltöltő játék augusztus 16-án, a hontalan állatok világnapján kezdődik, és a turizmus világnapján, szeptember 27-én fejeződik be. Az Utazz kutyával! nyereményjáték keretében az Instagramon olyan fényképeket lehet feltölteni, amelyek kutyát ábrázolnak gazdijukkal egy magyarországi turisztikai látványosságnál vagy kutyabarát szállás-, illetve vendéglátóhelyen. A játék befejeztével a legnépszerűbb, illetve a zsűri által legkreatívabbnak tartott kutyusos képeket díjazzák. A kampány kiemelt szakmai partnere a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ), a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség, a Rex Kutyaotthon Alapítvány, a Magyar Állatvédelmi és Állatjólléti Társaság, a Vigyél haza! Alapítvány és a kutyabarat.hu is. Az akciót a turisztikai és állatvédő szervezeteken kívül ismert közéleti személyiségek (Rúzsa Magdolna, Pindroch Csaba, Czigány Ildikó és Czigány György) szintén támogatják.

 

Tudtad-e
Magyarországon jelenleg kb. 1,5 millió kutyát tartanak nyilván, egyes becslések szerint valós számuk ennél jóval magasabb. 2012 augusztusa óta - amióta jogszabály írja ezt elő - több mint 1,7 millió ebet láttak már el a mikrochipes állatazonosítóval.

 

 



 


 

 

 

 

 

Kacsolódó cikkünk:

Természetjárás ebekkel

 

Cikkajánló