Frissülj fel a természetben! - Hétvégi programajánló

Nem csak vízparti helyeken elviselhető a nyári forróság. Jó alternatíva lehet az árnyas erdők hűvöse, vagy éppen egy vízitúra. Mutatjuk, hol hűsölhetsz a természetben augusztus első hétvégéjén. 

Szerző:
TM
Fotó:
KMNPI
KNPI
Budakeszi Vadaspark
Gulyás Attila
MTI
Baraka
2019. július 31.

Nem csak vízparti helyeken elviselhető a nyári forróság. Jó alternatíva lehet az árnyas erdők hűvöse, vagy éppen egy vízitúra. Mutatjuk, hol hűsölhetsz a természetben augusztus első hétvégéjén. 

Ajánlunk néhány klassz szabadtéri programot, ha a nyári melegben is kimozdulnál.

 

1. Hálózsákban a csillagos égbolt alatt

 

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Kis-Sárrét részterületén egy szervezett program keretében lehetőséged van eltölteni a halastavak között egy különleges éjszakát. Sötétedés előtt és a hajnali órákban a közeli megfigyelőtoronyból vagy a gátakon sétálva sokféle élőlényt - madarakat, szarvasokat, vaddisznókat - figyelhetünk meg.

 

Mikor?
2019. augusztus 2. 18.00
Hol?
Begécsi-tavak bejáratánál
Bővebb információ és jelentkezés ide kattintva.

 

2. Kenuval a tőserdei Holt-Tiszán

 

A délutáni vezetett vízitúrán a résztvevők bepillanthatnak a tőserdei Tisza-holtág élővilágába. A helyek száma korlátozott, előzetes bejelentkezés és foglalás szükséges!

 

Mikor?
2019. augusztus 3. 16.60 - 19.30
Hol?
Lakitelek, találkozóhely: Lakitelek-Tőserdő üdülőtelep parkolójában, a hídnál
Bővebb információ és jelentkezés ide kattintva.

 

3. Rockenbauer Pál-emlékúton

 

 

130, 70 és 40 km-es nappali és éjszakai túrák közül választhatnak azok, akik a zalai dombok legszebb ösvényeit bejárva szeretnék tölteni a hétvégét.

 

Mikor?
2019. augusztus 3. 6.00 - augusztus 4. 17.00
Hol?
Zalai-dombság, Nagykanizsa és környéke
Még több információ ide kattintva.

 

4. Állattréningek a Budakeszi Vadasparkban

 

A napi programot alkotó állattréningek során a látogatók megismerkedhetnek a vadaspark lakóival, azzal a munkával, amit az állatok és gondozóik együtt végeznek. Bepillantást nyerhetnek egy aranysakál, vagy egy barnamedve mindennapjaiba és közben rengeteg érdekes információt hallhatnak ezekről a fajokról. A hétvégi „Állati jó bemutatók” során pedig testközelbe is kerülhetnek a ragadozó madarak és kisragadozók egyes képviselőivel.

 

Mikor?
2019. augusztus 3 - 4. 10.00 - 17.00
Hol?
Budakeszi Vadaspark
Kattints ide a részletekhez!

 

5. Balaton IVV-túranap

 

Az Alsóörsről induló körtúrák a Balaton-felvidék talán leglátványosabb turistaútjain kanyarognak. 40, 25, 15, 5 kilométeres távok közül választhatunk. A leghosszabb túra útvonala érinti Lovast, a Csákány-hegyet, Csopakot, a Tamás-hegyet, a Koloska-völgyet, a Recsek-hegyet, Veszprémfajszot, a Kálvária-hegyet, Felsőörsöt, a Csere-hegyet és a Szabadság-kilátót is. A túra után, ha kedvünk van, csobbanhatunk is egyet a Balcsiban.

 

Mikor?
2019. augusztus 4. 7.00 - 18.00
Hol?
Alsóörs, sportcsarnok
Bővebb információ ide kattintva.

 

+1 Izland

 

Október 19-én indul a Baraka 6 napos izlandi utazása. Érdemes velük felfedezni az északi szigetországot, amely csúcstartó Európában, ha természeti látnivalókról van szó. Gleccsereket, hatalmas vízeséseket, gejzíreket és szunnyadó vulkánokat érint az utazás, de eljuthatsz a Jökulsárlón gleccserlagúnához és a Skaftafell Nemzeti Parkba is.
Bővebb infó ide kattintva.
(X)
 

Cikkajánló