Gyorsan fogynak a szabad helyek a Gerecse 50-en

A négy táv közül kettőnél már elfogyott a helyek 70 százaléka. Az áprilisi rendezvényre egy sereg újdonsággal készülnek a szervezők.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Magyar Természetjáró Szövetség
2023. március 16.

A négy táv közül kettőnél már elfogyott a helyek 70 százaléka. Az áprilisi rendezvényre egy sereg újdonsággal készülnek a szervezők.

Idén április 15-én rendezi meg hazánk egyik legnépszerűbb teljesítménytúráját a Magyar Természetjáró Szövetség. A távok nem változtak: idén is lesz 50, 30, 20 és 10 kilométeres túra a már jól ismert útvonalakon, és az sem újdonság, hogy kizárólag online lehet nevezni, a helyszínen erre nem lesz lehetőség.

Aki részt szeretne venni valamelyik távon, annak érdemes sietni a regisztrációval, ugyanis a négy táv közül kettőnél már elfogyott a helyek 70 százaléka.

A szervező Magyar Természetjáró Szövetség és az alapító Komárom-Esztergom Megyei Természetjáró Szövetség idén is törekszik a túraesemény lehető legzöldebb megvalósítására, azaz a környezeti terhelés csökkentésére, így a rendezvény PET-palack-mentes, a nevezés és a sikeres teljesítést igazoló oklevél is digitális lesz, akárcsak a terepi ellenőrzőpontok.

Fontos információ, hogy a rajt és a cél helyszíne Tatabányán belül változik, ugyanis idén először a megújult Megyeháza térről indulhatnak majd a túrázók, és ide is fognak megérkezni. A szervezők szerint a tágas tér az eddigieknél is jobb körülményeket biztosít a túra előtti készülődéshez, és utána a pihenéshez.

A Magyar Természetjáró Szövetség TEKA-kártyája 20% kedvezményt biztosít a nevezéshez és 20% kedvezményt a rendezvényre vásárolt MÁV-START menetjegyhez.

És a végére íme egy kis kedvcsináló videó a 2019-es rendezvényről.


Cikkajánló