Három új kilátó is épül a főváros környékén

Három kilátó épül, megújítják a pihenő- és tűzrakó helyeket, a Rám-szakadéknál fogadóépületet hoznak létre és erdei fitneszparkokat is kialakítanak 2018-tól 2020-ig.

Szerző:
Pilisi Parkerdő Zrt.
Fotó:
parkerdo.hu
2018. április 3.

Három kilátó épül, megújítják a pihenő- és tűzrakó helyeket, a Rám-szakadéknál fogadóépületet hoznak létre és erdei fitneszparkokat is kialakítanak 2018-tól 2020-ig.

 

A Pilisi Parkerdő Zrt. 2018-ban megkezdi teljes turisztikai infrastruktúrájának a felújítását, konzorciumban a Magyar Természetjáró Szövetséggel. A program 1 milliárd forintnyi pályázati támogatásból (VEKOP és GINOP) valósul meg. A fejlesztési terveket ismertető fórumon a Hármashatár-hegyi Turistaház felvette Rotter Lajos, a világhírű vitorlázó-repülő nevét.

 


Nézzük, mi minden újul meg a főváros környéki erdőkben 2020-ig:

  • Felújítják a térséget átszelő mintegy 1000 kilométernyi turistaút-hálózat pihenőhelyeit és információs rendszerét: padokat, asztalokat, esőbeállókat, tűzrakó- és pihenőhelyeket varázsolnak újjá, kerékpárosokat kiszolgáló infrastruktúrát építenek ki, a tájékozódást pedig több mint 100 információs, és közel 400 új irányítótábla segíti majd.
  • Három kilátó épül, az egyik a Szentendre fölötti Bölcső-hegyen, a másik a Gödöllői-dombságban, a Szada melletti Margita-hegyen, a harmadik pedig a Gerecse keleti peremén található Nagy-Gete hegyen.
  • A Rám-szakadéknál fogadóépületet létesítenek mosdóval és pelenkázóval.
  • Megújul a Hidegvölgyi Erdészlak, a visegrádi Jenő-kunyhó és a sikárosi Magasrakodói-ház.
  • Rendbe teszik a hűvösvölgyi Nagy-rétet, a Holdvilág-ároknál pedig vulkántörténeti tanösvényt alakítanak ki.
  • Nyolc helyszínen erdei fitneszpark épül a városi street workout edzőparkok mintájára, de tájba illő kivitelben.

 

Az eredmények többségét a tervek szerint már 2019-től élvezhetik a természetjárók, a Pilisi Parkerdő alapításának 50. évfordulójára a turisztikai fejlesztési program legtöbb eleme megvalósul majd.

Kapcsolódó cikkeink:

Kipróbáltuk Budapest legújabb turistaházát

Egyre jobban szeretünk a főváros környékén kirándulni

Már száz vaddisznót kilakoltattak a fővárosból

Látogatócsúcs a Prédikálószéki-kilátónál

Az örökerdő találkozása az alpintechnikával a Pilisi Parkerdőben

Cikkajánló