Hazai kirándulóhelyek, amelyek télen még látványosabbak – Hétvégi programajánló

Január harmadik hétvégéjére ezúttal négy szuper túrát ajánlunk a Balaton-felvidéktől kezdve az Őrségen át egészen a Börzsönyig.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Dömsödi Áron / MTSZ - Kiemelt kép
2022. január 11.

Január harmadik hétvégéjére ezúttal négy szuper túrát ajánlunk a Balaton-felvidéktől kezdve az Őrségen át egészen a Börzsönyig.

1. Őrségi túra hegyen-völgyön

A program útvonala Bajánsenye faluközpontjából indul, és bejárja a történelmi Őrség ma is művelt szőlőhegyeit, miközben a résztvevők megismerhetik Bajánsenye és környékének évszázados pincéit. A túra hossza 12,5 km.

Mikor?

2022. január 15. 9.30 – kb. 15.00

Hol?

Őrség, találkozóhely: Bajánsenye, faluközpont

Bővebb információ és jelentkezés ide kattintva.

2. Téli séta a Fertő-tájon

Ilyenkor, mikor a túrázók száma kevesebb, az erdők, mezők és a vízpartok lakói is bátrabban előjönnek rejtekhelyükről. A vezetett túrán végighaladunk a Hanság-főcsatorna mentén, ahol hallhatunk természetvédelmi kezelésekről, történelmi érdekességekről. A séta egy kiépített kilátót is érint, ahol megfigyelhetjük a csapatokba verődött északi madárvendégeinket.

Mikor?

2022. január 15. 9.00 – kb. 12.00

Hol?

Hanság-főcsatorna, találkozóhely: Hídi-major parkoló

Bővebb információ és jelentkezés ide kattintva.

3. A vöröskő nyomában a Balaton-felvidéken

Az évnyitó túra Alsóörs és környékének geológiai látványosságai közé kalauzol. A kirándulás első szakasza a településen kalauzol végig, ahol a vörös homokkő különböző megmunkálási formáit nézhetjük meg. Majd a túra felvezet a Somlyó-hegy kilátójába, ahonnan káprázatos szögből láthatjuk az egész Tihanyi-félszigetet és a Balatont. A második szakasz a Köcsi-tavat és a Csere-hegyi kilátót is érinti. Táv: 4 + 8 km.

Mikor?

2022. január 15. 10.00 – 16.00

Hol?

Alsóörs, találkozóhely: Tourinform irodánál (Strand sétány 1.)

Bővebb információ és jelentkezés ide kattintva.

4. A Börzsöny nyugati gerincének egyik legszebb kilátóhelye

Holló-kőről a Börzsöny, de talán az ország leglátványosabb hegyvidéki panorámája nyílik, és egyben a hegység központi vadonja is feltárul. Hóval fedve pedig különösen szép. A Holló-kőt legegyszerűbben Perőcsényből érhetjük el a piros négyzet és a piros jelzésen (4,8 km), illetve Nagybörzsönyből a piros turistaúton, egy hosszabb 8,7 km-es túrával.

Mikor?

Egész évben látogatható, a túra a kilátóhelyhez nagyobb nehézség nélkül teljesíthető, még a hidegebb napokon is.

Hol?

Börzsöny, Holló-kő

Bővebb információ a börzsönyi kilátóhelyről ide kattintva.

Cikkajánló