Helyreállt a forgalom a Gyermekvasúton - FRISSÍTVE

Szerdára virradó éjszaka megtörtént a siklott mozdony visszaemelése. 2015.április 9-től ismét menetrend szerint közlekednek a vonatok.

Szerző:
iho.hu
Fotó:
Mihádák Zoltán- MTI fotó
2015. április 7.

Szerdára virradó éjszaka megtörtént a siklott mozdony visszaemelése. 2015.április 9-től ismét menetrend szerint közlekednek a vonatok.

A kisiklás Szépjuhászné és Jánoshegy állomás között történt, a János-hegy alatt. Szerencsére senki sem sérült meg. A mentés szervezését azonnal megkezdte meg a MÁV, de mivel közúton nehezen megközelíthető helyen, egy ívben történt a baleset, nem egyszerű feladat a mentés.


A MÁV sajtóügyeletese elmondta, az Mk45 2002-es mozdony vontatta szerelvény Hűvösvölgyből indult a Széchenyihegy felé, majd a Jánoshegy alatt a gép kisiklott, és az oldalára dőlt. Személyi sérülés nem történt, de aznap már nem járt többet a Gyermekvasút. 

 

Az Mk45 2002 pályaszámú dízelmozdonyt szinte napra pontosan két éve szállították vissza Szombathelyről, a MÁV Vasjármű Kft. műhelyéből, ahol egy korszerűsítésen esett át. Új, Caterpillar gyártmányú dízelmotort és hidrosztatikus segédüzemi berendezéseket kapott. A nagyjavítás keretében megújultak a villamos berendezései és a forgóvázak is. Teljes megújulásának utolsó lépéseként a mozdony új külső festést is kapott, azt már a hűvösvölgyi fűtőháznál végezték el.

Reméljük hamarosan jó hirekkel szolgálhatunk és a forgalom is hamarosan helyreáll.

Cikkajánló