Hétvégén indul az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat Veszprémben

Látványos ünnepséget és számos kulturális kísérőprogramot ígérnek január 21-22-re Veszprémben.

Szerző:
Turista Magazin
Forrás:
veszprembalaton2023.hu
2023. január 20.

Látványos ünnepséget és számos kulturális kísérőprogramot ígérnek január 21-22-re Veszprémben.

Január 21. az EKF programsorozat megnyitó napja, amikor érdekes produkciókkal várnak mindenkit a veszprémi Kossuth utcán és környékén. Január 22-én a magyar kultúra napja alkalmából készülnek változatos programokkal.

Szombaton a Szent Imre téren népzenei és néptáncműsort láthatunk, a Hangvilla előtti téren pedig bárzongoristák lépnek fel. A Városháza előtti téren énekkarok dalolnak majd. A Veszprémi Petőfi Színház is készül előadásokkal az operett, a színház és az irodalom kedvelői számára.

Négy időpontban (10.00, 12.00, 14.00, 16.00) indulnak városi séták, amelyeken a város történelmébe és a felújítási munkálatokba nyerhetünk bepillantást. A fő attrakció a Ragyogj! című ünnepi nyitóműsor lesz három helyszínen, az Óváros téren, a Kossuth utcán és a várban, 20 órától 21 óráig.

„Fényfestés, zene, tánc, különleges koreográfiák és látványelemek szövik át Veszprém belvárosának utcáit, miközben megelevenedik a város történelme, a régió sokszínűsége, értékei” – olvasható a rendezvény hivatalos honlapján. Ezután az Óváros téren 9 órától éjjel 1-ig olyan elektronikus zenei dj-k lépnek fel.

Vasárnap, a magyar kultúra napján a Tourinform és az érsekség is tart városi sétát. A Művészetek Háza kiállításai délelőtt 10-től egészen este 8-ig várják a látogatókat. A Hangvillában két színházi előadást tartanak, a Pannon Várszínházban Háy János Én vagyok című szerepjátéka lesz megtekinthető.

A Veszprémi Petőfi Színház két produkcióval készül: délután 5 órakor az Ádámok és Évák Ünnepe című előadás, 6 órától Himnusz születésének 200. évfordulója alkalmából közös szavalás lesz a fáklyákkal kivilágított Színházkertben. A Pannon Egyetem aulájában 17 órától Bősze Ádám és Nyáry Krisztián tart előadást.

Ha a részletekre és az összes programra kíváncsi vagy, kattints ide a letölthető programfüzetért!

Cikkajánló