Hiánypótló térképes kereső segíti a hazai gombászokat

Az új térképes gombaszakellenőr kereső felhasználóbarát módon segít a legközelebbi szakellenőr megtalálásában.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Pálvölgyi Krisztina / MTSZ (Kiemelt kép)
Forrás:
fortissimafungus.com
2023. szeptember 7.

Az új térképes gombaszakellenőr kereső felhasználóbarát módon segít a legközelebbi szakellenőr megtalálásában.

Hazánkban több tízezer főt számlál a gombász közösség. Számukra ez az új fejlesztés a Kormányhivatal által kezelt listás tájékoztatással szemben sokkal kényelmesebb tájékozódást nyújt a hozzánk legközelebbi gombaszakellenőr megtalálásában. A Fortissima Fungus néven futó gombaismereti platform térképes keresőjét használva láthatjuk, hogy a közelünkben hol tudjuk bevizsgáltatni a megtalált gombákat. Ahol van elérhetőség, ott egyből fel is hívhatjuk a szakellenőrt, aki a megadott időpontokban tud segíteni a gombák azonosításában.

A térképes felületet a fortissimafungus.com/szakellenorok/ oldalon találod. A szakellenőrökkel kapcsolatos adatok folyamatosan frissülnek, így naprakész infók álnak rendelkezésre.


Mi az a Fortissima Fungus?
A Fortissima Fungus egy platform a gombák szeretete, csodálata, és a tudásátadás jegyében. Egy folyamatosan bővülő gombaadatbázis, ami minden eddiginél részletesebben és szűrhetően tartalmazza a gombaleírásokat, a weboldalon publikált tartalmak pedig hasznos és érdekes információt tartalmaznak. A platformon lényege, hogy egyszerre szolgáljon hasznos információval a laikus, gombaszerető közösség számára, de a tudományos körök munkáját is támogatni tudja.

Cikkajánló